7 de novembre del 2011

El SUEÑO DE MORFEO

El Sueño de Morfeo és un grup de música pop espanyol format l'any 2002, compost per Raquel del Rosario, Juan Luis Suárez i David Feito, qui des d'Autúries porten alguns anys treballant junts i elaborant cançons d'estructura pop-rock amb la veu de Raquel.


El Sueño de Morfeo, grup de música


Vídeo d'una de les cançons més escoltades del grup

Potser us pregunteu: d'on ve el nom d'aquest grup? Bé, aquí ve l'explicació: Morfeu és la divinitat grega del somnis. El seus pares són Hipnos i Nix, i el seu germà és Tànatos (la mort). El seu nom, que prové de la paraula grega que significa "forma", ens indica la seva funció: adoptar la forma dels éssers humans i mostrar-se a les persones adormides mentre somien.

Com la majoria de les divinitats relacionades amb la son, Morfeu té ales. Són grosses, ràpides, es mouen sense fer soroll i el transporten ràpidament de l'Olimp fins a la Terra.


Estàtua representant  Morfeu.


Hipnos, pare de Morfeu


Nix, mare de Morfeu

Explica el mite que quan Ceic, rei de Traquis, casat amb Alcion (filla d'Èol), es va ofegar, la seva dona desesperada per la seva tardança, es va assabentar del tràgic final per mitja d'un somni, el qual va ser trasmès per Morfeu. LLavors, Alicion, desesperada de dolor, es va llençar al mar en busca de la mort per poder estar amb el seu estimat. D'aquesta manera podem adonar-nos de l'importància de Morfeu en els somnis dels humans.


Alba Mustarós
1r Batx

16 comentaris:

Anahi ha dit...

Una entrada molt interessant!

De fet, quan estem adormits, també diem que estem al mòn de Morfeu, nO?

Quina bona idea que el grup escollís aquest nom, sembla increíble el món classic que estem creant!

A tot això, la imatge de Eros i Psiqué no representava a Cúpit/Eros?

Bé, suposo que com ella dormia i s'acababa de despertar, per això representa el son de Morfeu, no?

Bona entrada!

Antonio ha dit...

El passat només es passat en aparença. En realitat el passat és etern e immutable, prova d'això és la necessitat d'aquest passat per viure i entendre aquest present. Sempre estarem lligats i serem el que sóm, perqué antigament algú va plantar una llavor. En aquest cas, els romans i els grecs.
Interessant entrada!!!

Mireia Cutura ha dit...

Com ha dit l'Anahí han fet molt bé d'escollir aquest nom per el grup, a més contribueixen a recuperar paraules del llatí, que cada vegada n'apareixen més a la vida quotidiana.
Coneixia la hitòria de Morfeu, però no la recordava gaire bé. I si que és important el que feia Morfeu perquè els somnis són una part important de la nostra vida.
Bona feina!

Ivan ha dit...

Ja coneixia el referent que fa aquest grup a la divinitat clàssica, i crec que és perfecte pel nom d'un grup de música, ja que aquesta a vegades pot arribar a tindre capacitats hipnotitzadores... L'entrada està bé, encara que estic d'acord amb l'Anahi en quant la fotografía de l'escultura, crec que no representa a Morfeu, sinó a Eros i Psiqué.

Nadia alsinet ha dit...

M'ha agradat molt aquesta entrada! És molt interessant, i molt dolç que Morfeu pugui transmetre informació als humans a través dels somnis. També trobo molt original que el grup de mésica hagi escollit aquest nom pel grup, ja que és una història clàssica, un mite, i està bé que, encara que poc, sigui divagada per un grup de mésica.

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Doncs mai m'havia pogut imaginar de que aquest grup tingui aquesta semblança amb el mite de Morfeu. Està molt bé que aquest grup de música hagi escollit aquest nom, una cosa que m'ha semblat interessant també es això de que Morfeu ens transmet informació a nosaltres a travès dels somnis. Ara ja gràcies a la teva entrada ho relaciono tot, el sueño de morfeo.

Maria Rodriguez ha dit...

Molt intesressant l'entrada alba! Em sembla increïble que aquest grup hagi triat aquest nom, i és que cada cop agafem més noms del món classic per a tot.A part has fet bé en escollir aquest tema perquè tots (o quasi tots) coneixem aquest grup i és interessant saber-ne més d'ell.
Bona feina!!

Anna Solà ha dit...

La cantant no era la nòvia del Fernando Alonso?
Crec que ja havía escoltat això de Morfeu, l'any passat vaig publicar una entrada sobre Morfeu i la Morfina en el blog! Bona entrada Alba. Està bé que ens n'adonem que els romans estan fins i tot dins els nostres MP4 i Spotify, per molt modern que ens sembli.
Ave!

Yasmina Ketami ha dit...

he Escoltat aquest grupo moltissims cops però mai m'havia plantejat el perquè del nom... es tipos lo de La Oreja de Van Gogh i aquestes coses xD. M'agues agradat que amí també se'm apareixes Morfeu en algun somni explicanme alguna cosa que li estigui pasant a algun ésser estimat.. jejeje Molt Bona Entrada Alba:D

Xènia Cubí ha dit...

Què curiós, i quina història més bonica, també ho són de meravelloses les escultures que s'han fet sobre aquesta història,

Bona entrada :)

Xènia Cubí ha dit...

Què curiós, i quina història més bonica, també ho són de meravelloses les escultures que s'han fet sobre aquesta història,

Bona entrada :)

Joan Giralt ha dit...

Hi ha déus per tot! Molt interessant l'entrada. Ja tampoc m'havia parat a pensar en l'origen del nom del grup. De fet tampoc l'escolto molt, però està bé adonar-nos que avui estem encara rodejats de la cultura grega i romana.

Anònim ha dit...

La cultura clàssica la trobem per tot arreu i cada vegada amb més freqüència! Mai no m'havia preguntat d'on venia el seu nom encara que hi ha cançons seves que m'agraden i escolto.

Judith Bautista ha dit...

Tants cops que he escoltat aquest grup de música i mai m'auria imaginat que el significat d'aquest grup fos de la cultura cl'assica.
M'a agrdat molt la historia i el significat del nom del grup en grec.

M.Barrera ha dit...

Quina imaginació tenen els components dels grups de música al triar del títol pel grup! És molt curiós que coses quotidianes que escoltem cada dia, però que no sabem de on venen, en el bloc podem trobar tota la informació necessària per resoldre els dubtes! Bona entrada!

Núria Andreu ha dit...

Jo a vegades l'escolto el sueño de Morfeo, i si que m'havia semblat curiós el nom del grup, però no vaig pensar en buscar el significat.
Així doncs, Morfeu és com el que ens prepara els somnis? És veritat que sembla mentida, però els romans estan per tot arreu!
Bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts