11 de març del 2011

ZEUS, HERA I ARES

La mitologia grega és un conjunt d'històries d'una religió en la civilització de la Mediterrània oriental.


ZEUS: Era el déu del cel, de la justícia i dels fenòmens atmosfèrics. Es representava amb un llamp, assegut en un paó i amb l'àguila. Zeus és fill de Cronos i Rea. Aquest déu era home de moltes dones però la seva dona definitiva era l'Hera encara que també li va ser infidel. Zeus presidia tots el déus en l'Olimp que era on es celebraven els jocs olímpics.

Un dels mites que representen aquest déu és el del seu naixement. Diu que la seva mare en donar a llum a Zeus l'amaga perquè el seu pare, Cronos, no se'l mengi. Zeus quan creix, obliga el seu pare a vomitar a la resta del seus germans. Quan ho fa, es posen en guerra i Zeus la guanyar. Així des d'aleshores és anomenat déu del cel i de tots els déus.

Un altre dels mites, diu que Europa, estava jugant a la platja amb les seves amigues i Zeus es va enamorar d'ella. Va començar a jugar amb ella fins que la va pujar a la seva espatlla i la va portar dins el mar, on van tenir fills.







HERA: Era la deessa del matrimoni i la protectora de les dones casades. Filla de Cronos i Rea, mare de Hefest, Ebé i Ilítia. Es va casar amb Zeus però ell li era infidel. Gelosa, perseguia a les amants del seu marit i els feia la vida impossible.

Era representada asseguda en un tro, i els seus atributs són la diadema i el paó.
Diu un mite, que un dia van convidar a totes les deesses i déus de l'Olimp a una festa, menys a Eris. Aquesta es va enfadar i va aparèixer davant de tota la festa i va tirar una poma d'or dient que la guanyaria la dona més bella de totes. El concurs va quedar entre Atena, Afrodita i Hera ja que eran les deesses més poderoses de totes.

Com que el concurs era de bellesa, van nomenar jutge a Paris, el déu més bell i cadascuna de les deesses li va oferir alguna cosa a canvi de ferla guanyadora. Afrodita li va oferir la millor dona de l'Olimp i ell li va donar la victòria. Atena i Hera van guardar-li rencor a Paris per sempre més.

Un altre mite diu que Zeus va contractar a una nimfa anomenada Eco perquè entretingués Hera mentre ell passava l'estona amb les seves amants. Eco i Hera es van fer amigues, fins que Hera es va cansar de les xerrades i va fer a Eco muda, però no muda del tot, sinó que podia dir la última paraula que havia escoltat.
Eco, estava enamorada de un noi però mai li havia confessat el seu amor. Un dia ell es va perdre pel bosc i va cridar:
-Hi ha algú aquí?
-Aquí, aquí!- va respondre Eco.
El va salvar i es va declarar a ell, però ell la va rebutjar i ella, de la tristesa es va amagar al bosc fins que va morir.





ARES: és el déu de la guerra per la seva gran força. Es representat sense barba amb una llança, un gall i amb un casc. Ares era un home de moltes dones gràcies al seu físic, molt atractiu. Va tenir un fill amb Harmonia i Afrodita.

Després de que ells portessin molt temps amaguen el seu amor a Helios, el déu del sol els va descobrir i li va anar explicar a Hefest, el marit d'Afrodita, la seva infidelitat. Hefest al assabentar-se va decidir venjar-se. Va fingir que marxava del palau i va posar una xarxa intrencable sobre el llit conjugal.


Quan Ares va veure que Hefest marxava va anar a buscar Afrodita per estar amb ella, al posar-se el dos sobre del llit, els va caure la xarxa a sobre i els va deixar immobilitzats. Va aparèixer Hefest i va fer un crit per avisar els Déus. Després de tot, ells dos van decidir marxar per separat una temporada.




Aquí està el prezi que hem fet a classe:




Irene Sánchez
Sandra García
Ivan Rojo
Àlex Cebey

2nESO

22 comentaris:

Unknown ha dit...

Són 3 Déus molt coneguts, segurament tothom els coneix. El prezi està molt ben treballat i elaborat. La foto de Zeus es la portada d'un joc d'ordinador anomenat "Age of Mythology".
Bon treball.

Yasmina Ketami ha dit...

Són els deus més coneguts, i tots són família eh! jajaja
Molt bona entrada :)

Cèlia ha dit...

Suposo que tots coneixem aquests déus, sí, però no tots coneixiem la seva història i els seus mites.
Bona entrada!

fran ha dit...

M'agrada molt l'entrada, esta molt ben feta i el prezi tambe esta molt bé.

Unknown ha dit...

Molt bona feina. Heu recopilat bé la informació i l'expliqueu de manera clara. A més, és interessant que els antics romans ja formessin tals històries tan poètiques.

Anònim ha dit...

Coneixia el nom dels Déus, alguns la seva história, m'ha semblat interessant saber les históries dels altres déus
Bona entrada !

Eduard de Ferrater ha dit...

Estan molt bé aquests déus i les exposicions em van agradar molt!
Molt bona feina!!

Miquel Pou ha dit...

El Prezy esta molt bè, la vostre exposició oral va estar molt correcte!

Alba Bueno ha dit...

Trobo que els mites estan molt ben explicats, hi ha detalls molt interessants que no coenixia.
I per cert, per ser la primera vegada que feu un prezi, us ha quedat molt bé.

Alba Bueno ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Alba Bueno ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Maria Carreras ha dit...

Heu resumit molt bé el text que rea lo més díficil jo penso.
El prezi esta molt ben.
No diria que es la vostre primer vjkdegada.
Bona entreda!j

Maria Carreras ha dit...

Heu resumit molt bé el text que rea lo més díficil jo penso.
El prezi esta molt ben.
No diria que es la vostre primer vjkdegada.
Bona entreda!j

María Jiménez ha dit...

Molt bon treball nois!
El fet de posar que és la mitologia grega ha sigut molt important, el prezi molt ben fet, però tot i així es veu millor si l'expliqueu, ho dic per l'exposició oral a classe, molt ben feta i estudiada!

Bon treball

Joan Oliva ha dit...

Crec que vosaltres vàreu fer una molt bona exposició tot i que hi havia algun fallo per de molt petit en general la entrada està molt ben feta, he pogut aprendre alguna cosa sobre aquest tres deus tot i que ja savia algo.
Bona entrada!!! :D

Núria Garzón ha dit...

Jo ja coneixia aquests déus. La vostra exposició va estar molt bé i molt ben explicada. Us felicito.

Llúcia Gómez ha dit...

Està molt bé la mini introducció que heu fet al principi de l'entrada, la presentació que vareu fer a classe em va agradar molt i el prezi esta molt i molt bé. La informació esta completa.
Molt bona entrada.

Anònim ha dit...

EI, MOLT BONA ENTRADA. ES NOTA QUE S'HA TREBALLAT. LA IMATGE COM HAN DIT ABANS ÉS D'UN JOS PERÓ ÉS BONISSIMA PER COMENÇAR L'ENTRADA...
VINGA BONA SORT.

Unknown ha dit...

El treball estaba bé i el prezi estaba tambe bastant ben fet. Tambe esta bastant ben explicat.
Bona entrada

Sofia Pineda ha dit...

M'agrada molt aquesta entrada i la presentació que vau fer. Molt ben fet el prezi.

S o f i a

abigail ha dit...

Bona entrada nois.
crec que esta molt bé fer aquestes entrades tal i com ho e dit en les anteriors. a part doneu a conèixer alguns que encara no ens sonen i altres que si.

Zoé ha dit...

Que interessan!
Bon trebaall, molt ben fet tot!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts