EL MITE D'ECO

Eco era una nimfa de la muntanya del mont Helicó que va ser criada educada per nimfes i muses. Posseïa una veu molt bonica i melòdica. Era bella i atractiva, i per això Zeus se'n va enamorar, però Hera, al descobrir aquella traïció va castigar a Eco arrabassant-li la veu. Va ser llavors quan Afrodita, va sentir compassió per Eco i al no poder desfer l'encanteri va aconseguir que Eco pogués repetir l'ultima paraula que sentís dir.

Després d'aquesta fracassada història amb Zeus, Eco cau profundament enamorada de Narcís i el descriu com el seu gran amor, tot i que acaba amb un destí fatal per els dos, un per amar massa i l'altre per burlar-se de l'amant.   

HISTÒRIA D'ECO I NARCÍS:

Narcís era fill de la nimfa Liríope i del déu del riu Cefiso, era un noi molt encantador. Eco es va enamorar-se profundament de Narcís i per això el seguia pel bosc amagant-se d'ell, fins que al trepitjar una branca, Narcís es va adonar de la seva presència, i va preguntar: 

"Hi ha algú?" i Eco, que nomes repetia l'última paraula, va dir: "Algú? Algú?". Narcís, qui no podia veure qui el seguia va cridar: "Qui ets?" i Eco va respondre: "Ets? Ets?" mentre sortia de darrera dels arbres. 

Després, Eco va demanar als animals que diguessin a en Narcís l'amor que sentia per ell, però la resposta de Narcís va ser riure's d'ella. A causa de la reacció de Narcís, Eco va córrer a amagar-se a una cova on es va anar envellint i consumint fins quedar només la seva dolça veu.
Narcís va ser castigat per Nèmesi, deessa de la venjança, va fer que s'enamorés del seu propi reflex que al mirar-se tan va caure i va morir ofegat, d'allà en va sortir una flor, que és anomenada flor de Narcís.

    
Eco i Narcís, John William Waterhouse


Altres versions del mite asseguren que Eco abans de Narcís havia tingut una altre experiència amorosa, amb Pan, déu de la fertilitat i la naturalesa, ella va enamorar-se d'Eco, però ella no sentia el mateix ja que no podia treure's del cap a Narcís. I va ser llavors quan Pan va ordenar que la matessin i que escampessin els seus trossets per tota la terra. 

A continuació adjunto un Slideshare sobre aquest mite:




Laia Bardolet
1r BAT

Comentaris

Nicole Aillon ha dit…
Molt bona entrada. Volia afegir que una versió del mite va ser que Zeus visitava a les nimfes i muses que cuidaven a Eco. Una visita que va fer Zeus, Hera el va seguir, i Eco va intentar persuadir-la, però Hera la va descobrir i la va maleir fent que només podria dir les últimes paraules que un altre persona digues.
Raquel Larrubia ha dit…
Bona entrada! M'agradaria afegir que quan els animals li van dir a Narcís que Eco estava enamorada, i ell es va riure d'ella, Eco estava tant trista que es va arribar a dir que es va convertir en pedra. Nèmesi que ho va veure va decidir castigar a Narcís fent-li passar molta set en una de les seves passejades.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CASES ROMANES

LES CIUTATS ROMANES