17 d’octubre del 2019

HERA

Hera va ser una deïtat grega que es considerava la Reina dels déus. Era la filla de Rea i Cronos. Va ser engolida, en néixer, per Cronos, el seu pare, a causa que ell creia que els seus fills el destronarien. Zeus, un dels fills de Cronos, va desafiar el seu pare, el va derrotar i li va fer vomitar tots els fills que s'havia menjat, entre ells Hera.
Era l'esposa i alhora la germana gran de Zeus.
El nom del mes de juny prové del seu nom en llatí: Juno.


                                                          Hera al museu del Louvre


Hera és la deessa representant del matrimoni, i una de les deïtats femenines més temudes i poderoses. Va ser coneguda per la seva naturalesa gelosa i venjativa. Hera persegueix les amants i als fills de Zeus, Heracles n'és un exemple, obligant-lo a obeir els 12 treballs que el rei de Micenes (Euristeu) li va encomanar. 

Els atributs d'Hera són el ceptre i la diadema. 

Els seus fills són: Ares (déu de la guerra), Ilítia (deessa dels parts), Hebe (deessa de la joventut), Hefest (déu guerrer, del foc i la forja), Eris (deessa de la discòrdia) i Enió (destructora de ciutats).


En la mitologia romana, Juno és l'equivalent a la deessa Hera. 

                                  Juno descobrint a Júpiter amb Ío, Rubens


Paula Torras
1r batx

8 comentaris:

Carla Erra ha dit...

Molt bona entrada! És molt estrany i alhora curiós que Hera i Zeus siguin germans! Deixa'm afegir que Zeus va ser l'únic fill que no va ser devorat pel seu pare, ja que la seva mare el va amagar i li va donar una pedra fent veure que era ell. Gràcies a això, Zeus va alliberar a Hera i els seus germans.
Bona feina!

Meryem Merimi ha dit...

M'ha sorprès molt que Hera fos l'esposa de Zeus, ja que jo ja sabia anteriorment que eren germans. També segons què sé, que malgrat totes les infidelitats que va haver de patir (per part de Zeus), Hera mai va enganyar a Zeus amb cap amant. Molt bona entrada!

Anna Martí ha dit...


M'ha agradat molt l'entrada i la trobo molt interessant.
Em sorprèn que tot i que Zeus li havia estat infidel moltes vegades, Hera no li ho havia estat mai.
Llegint la mitologia grega no t'aburreixes mai!

Judith Rodríguez ha dit...

Hera, tot i haver de patir numbroses infidelitats per part del seu marit i germà, Zeus, sempre es va mostrar fidel al seu matrimoni. Tret que justifica que esdevingui la patrona i la protectora de les dones casades.
Molt interessant!

Bruna Villegas ha dit...

Bona entrada, Paula. Deixa'm afegir que alguns historiadors creuen fermament que el culte d'Hera és anterior al de Zeus, i possiblement prové de societats matriarcals anteriors a l'època hel·lenística. Bona feina!

Ingrid Tornamira ha dit...

Em sembla molt curiós el fet que Hera tot hi ser molt gelosa mai no fes res per evitar que Zeus li fos infidel. A part d'això, trobo molt acertat que ella representés el matrimoni ja que a diferència de la resta de déus i deeses, ella no va cometre mai cap infidelitat.

Judit Contreras ha dit...

M'ha semblat molt curiós que Hera i Zeus siguessin germans! És molt interessant veure com Hera després de totes les infidelitats que va patir per part de Zeus, ella mai li va ser infidel. Molt bona entrada Paula!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Hera va ser una de les causes de la guerra de Troia. Quan la deessa Eris va llençar una poma al casament de París, l'anomenada "poma de la discòrdia", Hera juntament amb Atena i Afrodita van participar en el "concurs" per veure qui era de les tres la més bella, però no va ser la guanyadora. Per això va decidir venjar-se de París i destruir la ciutat de Troia. Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts