10 d’octubre del 2019

EL MITE D'ORFEU I EURÍDICE

Orfeu, fill d'Apol·lo i Cal·líope, estava completament enamorat d'Eurídice, una nimfa de les valls de Tràcia, i finalment la va convertir en la seva esposa. Eren molt feliços i estaven molt enamorats, però un dia ella va tractar de fugir d'Aristeu, un altre fill d'Apol·lo, que la volia posseir, i mentre corria, una serp verinosa la va mossegar, provocant-li la mort.


El dol d'Orfeu per la mort d'Eurídice, Ary Sheffer

Orfeu estava inundat per la pena, i mentre plorava desconsoladament a la riba del riu Estrimó tocava la lira i cantava cançons molt tristes, tan tristes que els déus i les nimfes se li atansaren per incitar-lo a baixar a l'inframón


El camí va ser difícil, però amb la seva música delectava tothom i va ser capaç d'arribar on es trobaven Hades i PersèfoneUtilitzant la seva arma més poderosa (la música), va convèncer els déus de fer tornar la seva estimada al món dels vius. Tot i així, van posar una condició: Orfeu havia de caminar sempre davant d'ella i no mirar-la fins que els dos haguessin arribat a dalt i els rajos del sol haguessin banyat completament Eurídice.


Orfeu i Eurídice, Pablo Pedro Rubens

El camí va ser molt llarg i Orfeu va mantenir la mirada endavant, tot i tenir unes ganes enormes de mirar la seva amada. Finalment, un cop a dalt, Orfeu es va girar amb desesperació pensant que ja estava completament il·luminada pel sol, però ella tenia encara un peu a l'ombra i es va esvair sense la possibilitat de poder tornar mai més al món dels vius.


Existeixen diverses versions d'aquest mite, i que finalment Orfeu, després de tornar-la a perdre a causa de la seva impaciència, es va suïcidar per retrobar-se amb ella.



Evelyn Gilberte
2n Batx

2 comentaris:

Ingrid Tornamira ha dit...

Aquest mite em sembla molt interessant ja que diu que Orfeu i Eurídice estaven molt enamorats i que per això es van casar, cosa que em sorpren degut a que en l'època romana la gent es casava per interés i no per amor a l'altre. També em sembla molt curiós que l'única condició que posa Hades per deixar marxar a Euídice sigui que Orfeu no la miri en tot el camí fins que a la noia no li hagi tocat el sol a tot arreu, això em fa pensar que al rebre els raigs del sol simbolitza que,Eurídice, ha sortit completament de l'inframón perque mentre hi hagi una mica de foscor seguirà formant part d'ell.

Judit Contreras ha dit...

Aquest mite m'ha agradat molt, sobre tot quan Orfeu i Eurídice es casen, ja que estaven molt enamorats. Pero també m'ha semblat molt trist el moment en que Orfeu creia que ja la podria mirar, pero ella encara tenia un peu a l'ombra i no va poder tornar mes al món del vius. Un mite que no havia sentit mai i molt interessant!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts