9 de maig del 2019

MITE DE CAL·LISTO


Cal·listo, era una nimfa del bosc i filla de Licaon. Cal·listo estava consagrada a la deessa Diana, per tant ella era verge, i es dedicava a caçar amb les seves companyes. 
Zeus es va enamorar de Cal·listo, però ell sabia que essent home mai la podria conquistar, i per aconseguir-ho va adaptar la forma de Diana, que era amb qui més confiava Cal·listo. Fruit de la relació es va quedar embarassada d'Arcas. 
Cal·listo es va donar compte del seu estat, i va voler amagar-lo a Diana i les seves companyes. Però, en banyar-se totes en una font, se'n van adonar, i Diana, furiosa, la va fer fora del grup. 
Quan va passar tot això Hera, esposa de Zeus, va embogir de gelosia, i va convertir Cal·listo en un ós. 
Cal·listo un dia caminant pel bosc es trobar Arcas al seu fill, i es va voler apropar a ell. Ell, essent caçador i veient que s'apropava més, es va decidir a disparar. 
Zeus, veient tot allò, es va compadir de Cal·listo i l'envia al cel transformar-la en l'ossa major i al seu fill en el guàrdia de la osa.
Constel·lació Ossa Major


Marco Peña
4t ESO

3 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

La transformació de Cal·listo, una altre interpretació que podem destacar és la de que va ser transformada en ossa perquè Zeus patia per la seva seguretat i va transformar-la i així la odia protegir de la venjança d'Hera.
Bona feina!

Berta Dong Reixach ha dit...

Per mi és una història molt bonica. Zeus va fer un cosa que no hauria d'haver fet, i va posar en problemes a Cal·listo fent que la fessin fora del seu grup, i també que Hera la convertís amb un ós. Al final Zeus fa un acte bonic per Cal·listo i el seu fill.
Molt interessant!

Carla Erra ha dit...

Un mite molt interessant per observar l'origen de la constel·lació més famosa de totes segons els grecs. A més, es pot veure reflectida una doble injustícia per part dels déus, aquesta vegada del déu suprem, com és comú en els mites grecs.
Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts