16 de maig del 2019

EL BRAU DE CRETA

El Brau de Creta és un ésser fantàstic de la mitologia grega. Un dia Minos, rei de Creta, va demanar a Posidó, el déu del mar, que li donés un brau. Aquest fa aparèixer un brau que emergeix de les aigües i li dóna pensant que el sacrificarà per oferir-lo als déus, però Minos, en veure en l'animal tal bellesa decideix sacrificar-ne un altre. 


Brau emergint de l'aigua

Al veure tal acte, els déus es van enfadar amb Minos i van fer que la seva esposa, Pasífae, sentís una forta atracció sexual cap al brau i volgués aparellar-s'hi. Això va ser possible gràcies a Dèdal, que va construir una vaca de fusta dins la qual es va posar Pasífae aconseguint aparellar-se amb el brau.

D'aquest aparellament en va néixer el Minotaure, tractava d'un monstre meitat home meitat brau. Minos, horroritzat, va ordenar tancar al Minotaure en el famós laberint construït per Dèdal, el qual se'n parla al mite del vol d'Ícar.


El Minotaure

Euristeu, rei de Tirint i Micenes, al sentir la història del Minotaure va obligar Hèracles a portar-li la bèstia viva. Així que aquest va anar a Creta i demanà ajuda al rei Minos, però ell s'hi va negar rotundament. Li va dir que tant sols li permetia capturar-lo si era capaç de fer-ho tot sol. Després de varis intents, Hèracles va poder agafar el brau i se'n va tornar a Grècia amb ell. Un cop allà va presentar la bèstia a Euristeu, el qual la va voler dedicar a Hera, però la deessa no ho va consentir, ja que no volia acceptar un present que vingués d'Hèracles. Així que Hera va alliberar a l'animal, aquest es va posar a córrer i no va parar fins que va arribar a l'Àfrica on finalment va ser mort per Teseu amb la seva espasa de Marató.


Laberint de Dèdal

Jana Casacuberta
1r batx

4 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

Els déus, una vegada més, demostren no tenir pietat davant de la situació d'algú que es negava a fer allò que ells ordenaven. És una venjança freda fer que la seva dona es volgués aparellar amb el brau.
Bona feina!

Berta Dong Reixach ha dit...

Mai havia sentit aquesta història del brau. L'he trobat molt interessant perquè podem observar que Minos apreciava els animals. Per altre banda podem veure que els altres deus eren molt cruels quan volien, ja que acabant aconseguint el que ells volen, maten el Minotaure.
Molt interessant.

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Un cop més podem observar la crueltat d'alguns deus. En aquest cas, cap als animals.Podem veure aquesta necessitat de tenir poder per manar i ser escoltat, i quan no es feia així, es feia tot lo possible per què es fes lo manat.

Molt interessant!

Judith Rodríguez ha dit...

No em sorprèn observar com els déus, altre cop, mostren un caràcter violent i cruel davant de les diferents espècies. En aquest cas es tracta de maltractament cap al Minotaure, ja que és tancat en un laberint pel simple fet de ser meitat home meitat brau; per tant es podria dir que és maltractat per la seva aparença.
Bona feina!

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts