ALIMENTACIÓ ROMANA

Avui en dia, tenir una bona l'alimentació és un dels pilars més importants per la nostra salut. 
Els romans tenien 4 àpats diaris i una bona dieta equilibrada.

Els àpats:
  • Esmorzar: Els romans es prenien un senzill esmorzar anomenat (ientaculum), l'esmorzar era simple i consistia en menjar només pa amb all o sal , i una mica de formatge.
  • Dinar: anomenat (prandium), era un àpat que es saltaven sovint, majoritàriament no es menjava gaire i consistia en carn o vegetals frescos.
  • Sopar: es deia (cenae):era l'àpat mes llarg i el que es menjava en mes abundància el sopar es dividia en tres parts:
  1. La gustatio: que eren entremesos i plats lleugers com: ou, peix, enciam...
  2. La prima mensa: consistia en carn o peix acompanyats de verdures.
  3. La secundae mensae: postres basats en formatge fruita i pastissos.
Aliments bàsics dels romans:
El pa, el vi, la mel i altres com la sal, eren fonamentals per la cuina romana.
Feien servir la sal per conservar els aliments com la carn, olives i per impedir que l'oli s'espessi.
El pa era considerat com a menjar de rics, i en el poble, un dels menjars més comuns era el pulmentum, una mena de pasta feta de farina i aigua molt semblant a les nostres farinetes.

Mercats i botigues:

Els aliments es trobaven en mercats públics, gestionats i supervisats per edils,  aquests, controlaven el funcionament i les normes. 
Els pagesos es reunien en el mercat setmanal anomenat (nundinae) on aportaven els béns sobrers i nombroses botigues es distribuïen per els barris on oferien productes que tenien a l'abast.


Mercat, d'Enric Simonet i Lombardo 


Anna Canadell
4t ESO

Comentaris

seviaopoku ha dit…
És sorprenent veure lo equilibrat que tenien la seva alimentació i que provessin deferents tipus d'aliments en cada àpat del dia.
Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

VESTIMENTA DELS ROMANS

CIVILITZACIÓ MINOICA