31 de maig del 2019

ELS DRACS

Els dracs estan dins del grup de criatures mitològiques més antigues que existeixen, i es solen representar de diferents formes, associats a un significat en particular a cada una de les cultures on s'hi poden trobar.
Aquests animals són molt coneguts, ja que apareixen a moltes obres fantàstiques i mitològiques.

Aquestes criatures són màgiques, independents i estan classificats en dues categories, els dracs benignes i els malignes:
  • Dracs benignes: Pertanyen generalment a la mitologia xinesa i japonesa, són sers valorats i respectats, i simbolitzen grandesa, poder i riquesa
  • Dracs malignes: Aquests dracs es troben a la mitologia celta i la nòrdica, són hàbils i poderoses. Són caçadors per la pròpia naturalesa i els podem associar amb el color vermell, negre, verd, blau o blanc.
ELS DRACS SEGONS LES DIFERENTS CULTURES

Quetzalcoatl

És la representació d'un dels déus de la mitologia americana. Quetzalcoatl era el déu de la vida, i la seva vocació va ser ensenyar a la població diferents oficis i també ensenya'ls-hi coneixements astrològics. Tot i així, va realitzar alguns actes que el van deshonrar, i a causa d'això es va suïcidar per no avergonyir a la regió.
Després de la seva mort, Quetzalcoatl va renéixer al cel, en una constel·lació en forma de drac. 
El drac Quetzalcoatl

Yamata no Orochi
És un drac que pertany a la mitologia japonesa, se'l coneix com un terrible monstre que posseeix vuit caps, vuit cues, ulls de color vermell i un ventre de color carmesí. Aquest drac va ser assassinat per Susanoo. que després de matar-lo va trobar la sagrada espasa Kusanagi a la quarta cua. 
El drac Yamata no Orochi

Ladó
Conegut a la mitologia grega per ser un drac de cent caps, cada un d'aquests tenia la capacitat de parlar un idioma diferent. Va ser enviat per Hera, per custodiar les pomes d'or al jardí de les Hespèrides, per això també es coneix com El drac de les Hespèrides.
Aquest drac va ser assassinat per Hèrcules, fill de Zeus, en un dels seus dotze treballs. No obstant, Hera va pujar les restes del drac al cel, per agrair-li els seus serveis, així creant la Constel·lació del Drac.
El drac Ladó

Ryujin
Conegut com el déu Drac de la mitologia japonesa, doncs tenia una capacitat de transformar-se en un ser humà, era l'autoritat més gran de l'oceà i habitava a un palau sota l'aigua, que era construït amb coralls roigs. Controlava els corrents, les marees i les onades, els animals marins com les tortugues, peixos o meduses i acostumaven ser els seus servents.
El drac Ryujin

Rei Drac
A la mitologia xina existeixen quatre reis dracs, coneguts com: Ao Guang, el màxim rei, és del mar Oriental; Ao Qin, drac del mar del Sud; Ao Run, drac del mar Oest i Ao Shun, drac del mar del Nord. 
Aquestes criatures governen la vida aquàtica, per tant, tenen el control sobre la pluja i els núvols. Quan hi havia sequera o inundacions, els habitants de l'antiga Xina creien que això era perquè un dels dracs estava enfadat. 
L'aspecte dels dracs provinents de la mitologia xina corresponen a una fusió de parts de 9 animals. 
El rei drac


Shenlong
És un drac espiritual, conegut en la mitologia xinesa i japonesa. Es diu que aquesta criatura controlava la pluja i el vent. És d'un color blau, tot i així el to de les seves escates canvia constantment, i això fa que sigui difícil veure'l o distingir-lo amb claredat. Pel poble asiàtic és un drac molt important, ja que te el poder de determinar el futur de les collites. 
El drac Shenlong

Alba Riera
1r batx

3 comentaris:

Judit Contreras ha dit...

Jo crec que tothom algún cop ha vist una película o ha llegit algún llibre, o ha sentit parlar de dracs, ja que com ens diu a l'entrada es un ser mitológic molt conegut. El que no sabía es que estuguessin dividits en dracs benignes i dracs malignes, això m'ha semblat molt curios. I tots els tipus de dracs que hi han... M'ha agradat molt!

Anònim ha dit...

Ha estat molt interessant saber que depenent de la cultura a la que pertanyin, els dracs puguin ser benignes o malignes. La meva pregunta és, a part de les coltures xinesa, japonesa i nòrdica, n’hi ha algun altre que també tingui culte als dracs?

Anònim ha dit...

Ha estat molt interessant. M'agradaria afegir que un drac bastant popular de la mitologia grega és Hidra. Aquest era un drac aquàtic de nou caps amb el do de regenerar-se creant dos caps més cada vegada que se li tallava un. Tot i això, Heracles va assassinar-lo tallant-li els caps i cremant el coll perquè no pogués tornar-hi a créixer res.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts