ELS ESCLAUS A L'ANTIGA ROMA

QUE SÓN?

Els esclaus eren una classe social on hi havien les persones que eren considerades inferiors a la resta de la societat. Aquests estaven sotmesos a obeir les ordres del seu amo al llarg de la seva vida.  

     esclaus romans fent feines pels romans

COM S'ADQUIRIEN ELS ESCLAUS?

Els esclaus romans s'aconseguien a través de guerres, presoners de guerra, nadons abandonats que els convertien en esclaus, si eren homes i si eren dones les feien prostitutes.

Durant aquell temps hi havia molt tràfic d'esclaus, ja podia ser en una subhasta pública, en botigues, i fins i tot si aquell esclau era molt important, es venia per venda privada.

      esclaus treballant el món rural

COM EREN TRACTATS?

Com molts sabeu, tots els esclaus depenien d'un home, l'amo. Aquest els podia obligar a fer qualsevol tipus de feina. Alguns treballaven a les mines, aquesta era la pitjor de tots, altres treballaven als camps i els que tenien més nivell i intel·ligència eren mestres, perruquers, etc.

Els esclaus eren tractats depenen de la família per a qui treballaven. Alguns tenien molt bona sort i podien gaudir d'alguns petits privilegis ja que eren tractats com un altre membre de la família. En canvi d'altres no en tenien tanta de sort i eren explotats i maltractats fins el seu últim dia de vida.   



Berta Dong Reixach
4t ESO

Comentaris

Jana Casacuberta ha dit…
Esta clar que la vida dels esclaus no era gens fàcil ni agradable. És molt trist veure com els tractaven com a objectes i no com a persones. Ja en aquesta època,si ens fixem amb els amos dels esclaus, podem veure com l'ésser humà tendeix a voler tot el poder per ell sol, per així sentir que ell és el més gran i que per tant té poder sobre tots els altres humans.
Bona feina!
Alba Le Riera ha dit…
Els esclaus eren persones veritablement desgraciades, ja que un esclau no tenia ni el dret de la vida, i a més a més, era hereditari. És a dir, si s'ajuntaven una parella que eren esclaus i tenien un fill, aquest fill estava destinat a ser esclau. I a més, els esclaus tenien prohibit emparellar-se amb les classes altes.
Bona feina!
molt interessant! En aquest mite podem observar les "ansies" de poder que hi havia en l'època. El fet de tenir un esclau n'és una observació, ja que els amos que tenien esclaus, representava que tenien més poder.

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES