CECAELIA


La Cecaelia és un ésser marí que apareix molt en la literatura fantàstica. La seva forma combina la part superior similar a la de una dona i la part inferior a la de un pop degut als tentacles. I tot i que normalment es relaciona aquest ésser amb les sirenes i als tritons, és una espècie totalment diferent, ja que el mot de "Sirena" es tradueix amb les paraules:Donzelles de mar i les Cecaelies vindrien a ser tot lo contrari: Bruixes o dimonis del mar.
Imatge d'una Cecaelia
La seva personalitat i el seu aspecte són similars al de les bruixes ja que ens mostren una gran cabellera (normalment de color platejat o ros) i una cara amb un aspecte bell que de primeres pot ser enganyós. Tot i que a diferència d'aquestes, no busquen conflictes perquè si, però quan es senten amenaçades, el que solen fer es deixar anar una tinta de color negre que facilita la seva fugida (normalment, sense ferir a cap ésser).

Són uns éssers solitaris que gairebé mai van en grups, sinó, com a molt en parelles de 2. Viuen uns 60 anys en llocs agradables d'aigües càlides.
Imatge d'una bruixa marina d'un conte: "La Sireneta"
En l'antiga Roma eren conegudes per parlar-se amb mariners per fer intercanvis de coses brillants i per emportar-se a aquells que no volguessin donar-los el que volien.

Gabriela Núñez 
1 batx

Comentaris

seviaopoku ha dit…
Desconeixia totalment aquests éssers marins, però m'han agradat molt perquè la Úrsula de La Sirenita, com bé has dit és una d'elles, i també perquè es defenien sense fer mal a ningú. Molt bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES