6 de maig del 2019

CANÇONS AMB REFERÈNCIES MITOLÒGIQUES (IV)

ARES - Bloc Party

El títol de la cançó fa referència a Ares , el déu grec de la guerra (més informació d'Ares aquí). La cantant, Kele Okereke, va admetre que tracta sobre la baralla física.

Alguns versos són els següents: "war, war, war, war/ I want to declare a war" ("guerra, guerra, guerra, guerra/ vull declarar una guerra") i "there are other things that hands can do/ to create or to destroy, mini gods and goddesses" ("hi ha altres coses que les mans poden fer/ crear o destruïr, mini déus i deesses").




AWFUL SOUND (OH EURYDICE) - Arcade Fire

Aquest tema fa referència a Eurídice, qui a l'antiga Grècia era la dona d'Orfeu. La lletra de desesperació i mort foren inspirats pel mite d'aquests i per l'intent d'Orfeu d'alliberar Eurídice de l'inframón després de la seva mort. 

Alguns versos diuen: "But when I say I love you/ your silence covers me/ Oh, Eurydice, it's an awful sound" ("però quan dic t'estimo/ el teu silenci em cobreix/ Oh, Eurídice, és un so horrorós").




EVERYDAY GLORY - Rush

La lletra, "rise from the ashes and blaze" ("aixeca't de les cendres i les flames"), es refereix a la mort i la ressuscitació d'un l'ésser mitològic: el Fènix.




I HAVE BEEN AROUND THE WORLD - Dar Williams

Aquesta cançó pertany al 9è àlbum de Dar Williams, anomenat In the Time of Gods. 

Williams va compondre aquesta cançó pel seu marit: "Quan estic de viatge, jo i el meu marit tenim un acord que forma part de la nostra relació", va dir. "Al Partenó hi ha una deessa -Vesta, deessa de la llar- qui seu al costat del foc. Mai havia pensat que necessitaria una llar, però ara és la meva llar i també el meu matrimoni, una àncora al meu cor que va millorant cada vegada".

 


Bruna Villegas
1r Batx

2 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

Resulta fascinant veure que alguns artistes sí que tenen cultura i ho reflecteixen en les seves cançons utilitzant mites o personatges mitològics. Tot i que de les cançons que has presentat només coneixia: "Everyday Glory", és veritat que resulta fàcil veure les referències mitològiques que introdueixen les altres cançons.
Una entrada molt original!

Ingrid Tornamira ha dit...

He quedat sorpresa per la froma que els artistes relacionen la seva cançó amb diversos aspectes de la mitología. No coneixia cap de les cançons que has posat. Amb l'explicació que fas abans de cada cançó, es pot veure perfectament la referencia a la mitología en cada moment.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts