17 de maig del 2019

AFRODITA

Afrodita, deessa de la bellesa, la luxúria i la passió prové dels espermatozoides d'Urà, el qual els seus testicles van ser tallats per Cronos. Afrodita va néixer en el mar ja sent adulta,  i immediatament va ser desitjada per molts déus. A la llarga Zeus va casar a l'Afrodita amb el déu del foc i de la forja, Hefest.
Afrodita sent la deessa de la bellesa va tenir amors en secret, com els següents:


L'enamorament amb Ares: Tot i que estava casada amb Hefest, ells dos mai van tenir relacions sexuals perquè Afrodita no la desitjava. Ares seria qui aplacaria els desitjos i la luxúria de la deessa tot  i que això significaria l'adulteri a l'Olimp. Quan tots els déus es van assabentar de l'adulteri que hi havia a l'Olimp, tots els déus van tenir enveja d'Ares i desitjaven estar al seu lloc.



La compassió cap a Pigmalió: Pigmalió era escultor que sempre ha desitjat que una dona sigués digne del seu amor. Afrodita sentia compassió per ell i va decidir demostrar-li el perfecte que era. Un dia Pigmalió va veure Afrodita i va decidir fer una escultura de la deessa en honor seu. Desprès de tenir relacions sexuals amb la deessa, Afrodita va tornar a sentir compassió pel seu amor i va infondre vida a la escultura.



La deessa de la bellesa, la luxúria i la passió va tenir fills amb cada home que va tenir una aventura, menys amb el seu marit. 

La família d'Afrodita: Afrodita mai va tenir descendència amb el seu marit, Hefest. Però sí que va tenir 6 fills amb Ares: Fomos, Deimos, Anteros, Eros, Harmonia i Himero, també amb Dionisio: Himeneo i Priapo, amb Hermes: Hermanfrodito, Peito i Tique i amb Posidó: Rodo. 


Neene Mballo
4t ESO

6 comentaris:

Judith Rodríguez ha dit...

Afrodita era posseïdora d'una gran bellesa, això va fer que Zeus es preocupés ja que podia arribar a crear moltes disputes entre els déus perquè tots la voldrien com a amant. Per aquest motiu va ordenar que la deessa i Hefest, deu del foc, es casessin. Aquest matrimoni mai va resultar veritablement feliç, per això Afrodita va cometre tants actes d'infidelitat.
Bona feina.

Alba Le Riera ha dit...

Afrodita és una deessa més de tots els altres que ha comès actes d'infidelitat, i a més, quedant embarassada de quasi bé tots els amants que tenia excepte el seu propi marit.
Això devia causar un malestar dins del matrimoni, i segurament va ser la causa del perquè no eren feliços junts.
Bona feina!

Berta Dong Reixach ha dit...

Podem veure que la deessa Afrodita ha tingut molts amors el llarg de la seva vida. A més amb cada home que mantenia relacions sexuals es quedava embarassada, per això va tenir tants fills. Podem comprovar que el seu matrimoni amb Hefest no hi havia gens d'amor.
Molt bona feina!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Afrodita en la mitologia grega fou una dona molt bella que agradava a tots els homes però que al casar-se no va tenir felicitat amb el seu marit. Aquesta, com be han dit els meus companys, comet actes d'infidelitat i en quasi tots, s'hi quedà embarassada, fet que fa que el món dels deus sigui més extens.

Jana Casacuberta ha dit...

Penso que va ser un acte egoista per part de Zeus de casar a Afrodita amb Hefest, ja que aquesta no aprovava el matrimoni. Tot i no estar gens bé que la deessa comentés adulteri repetides vegades, podem arribar a entendre els seus actes si ens fixem que ella no era feliç en aquest matrimoni, ja que si hagués estat per ella, potser no s'agués arribat a casar mai.
Bona feina!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Zeus va ser realment molt egoista casant-la amb Hefest encara que ella no volgués ja que Zeus no volia que els altres déus i deesses sentissin enveja ja que era mol bella. Molt interessant!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts