8 de gener del 2019

VERCINGETÒRIX

Vercingetòrix o amb cèltic, gran cap dels guerrers, fou cap de la tribu gal·la dels Averns. Ell, era fill de Celtill i va viure cap al 80 aC fins el 46 aC a Roma, executat. De la seva vida no se'n sap gaire res ja que els documents històrics escrits sobre ell són fets per romans i no són objectius ni són con-fiables.

Juli Cèsar va organitzar la invasió de les Gàl·lies i Vercingetòrix per oposar-se a la conquesta, va federar els pobles gals i als seus caps i va liderar una resistència ferotge contra els romans invasors.
Mitjançant una tàctica de terra cremada, (que consisteix et retirar-te a una altre posició destruir el lloc on et trobaves per fer més difícil l'avenç de les tropes enemigues), va aconseguir derrotar inicialment els romans a Gregòvia al 52 (aC). Però un any després amb els romans recuperats ell es refugiar a Alèsia, on els romans van fer un setge ferotge allà va resistir fins que va haver de capitular degut generalment a la falta dels aliments. 

La informació de aquests esdeveniments es troba ampliada aquí.
                                Vercingetòrix rendint-se a Juli Cèsar 51(aC)
La seva fama bé de quan es va rendir davant Juli Cèsar on va tirar les seves armes al terra, generant una imatge molt clara de humiliació. Però és conegut sobretot pels comentaris escrits de Juli Cèsar després de la seva Victòria.

És el cap més tribal de l'època romana més conegut és un símbol fins i tot del nacionalisme francès, i això es demostra en que el personatge Astèrix de Goscinny, es va inspirar en ell.
                              Goscinny dibuixant Astèrix
Martí Grau 
1r Batx

5 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

Gràcies a la informació que s'ha conservat sobre les guerres d'aquella època, s'ha pogut esbrinar que a part dels personatges importants i famosos com Juli Cèsar, també n'hi havien amb càrrecs importants i no gaire coneguts com Vercingetòrix que van ser irrellevant com a cap dels guerrers.
Bona feina

Judith Rodríguez ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Fernanda Paredes ha dit...

Hem sembla una entrada curiosa, tot i que trobo que li falta més informació a l'entrada, però tot i així, bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

Vercingetòrix fou un gran guerrer del s. I a.C., però tot i així no gaire conegut. Altres personatges històrics com Juli Cèsar, Ocavi August o Marc Antoni, que també foren guerrers, van tenir molta més importància i reconeixement. Bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...

Tal i com diu la meva companya Alba, es podria dir que només ha passat a la història Juli Cèsar, en canvi Vercingetòrix ha quedat eclipsat per l'anterior, i això ha fet que la majoria de gent d'avui en dia en sigui completament desconeixedora.
Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts