21 de gener del 2019

ARISTÒFANES

D'aquest personatge històric se'n desconeixen algunes coses, però es creu que va néixer el 448 a.C. i va morir el 380 a.C. Va ser un còmic i dramaturg grec força reconegut, i es creu que va estudiar a Atenes. Va viure durant la Guerra del Peloponès, que va coincidir amb l'esplendor de l'imperi atenenc i la seva derrota en mans dels espartans .

La seva postura conservadora el va portar a defensar la validesa dels mites tradicionals religiosos i es va mostrar distant davant de qualsevol doctrina filosòfica. Especialment coneguda en la seva animadversió amb Sòcrates, el qual en la seva comèdia "Els núvols" el tracta com un personatge que es dedica a inculcar tot tipus d'insensateses a la ment dels joves. 

Escrivia comèdies i va ser així com es va començar a fer famós. "Els ocells" va ser una obra de comèdia escrita per ell pels festivals atenencs, com per exemple; Gran dionisíacs, un festiu dedicat plenament al deu Dionís
En total va escriure quaranta obres però poques han sobreviscut al pas del temps. 
Respecte a la comèdia àtica antiga només hi han onze exemplars, els quals són tots d'Aristòfanes. El principal tema d'aquestes obres era la política i normalment es tractava de sàtires dels personatges més importants de l'època i la seva conducta en la Guerra del Peloponès, és a dir, se'n burlava. 
Gràcies a l'obra de "Les granotes", que ell mateix va escriure, va rebre una corona cívica. Aquesta obra també va ser repetida ja que va causar moltes emocions al públic que la va veure per primer cop. 

Corona cívica que rebé, feta amb fulles de llorer
Aristòfanes bust, autor desconegut 425 a.C.

Judith Rodríguez Bares
1r Batx

6 comentaris:

Gabi Núñez Gómez ha dit...

He buscat informació sobre aquest home i he trobat que les seves 11 obres trobades són plenes de fantasia.

Molt interessant!

Alba Le Riera ha dit...

No havia sentit a parlar d'aquest home!
Com sabem, en aquell temps la gent justificava els desastres naturals (entre altres coses) amb els déus i els estats d'ànim d'aquests. Així que aquest home, com podem veure, seguia amb la mentalitat de creure en els déus, ja que com has explicat, no era seguidor dels pensaments de Sòcrates.
Molt bona feina!

Unknown ha dit...

Em sonava d'alguna cosa aquest personatge i, ara que he pogut aprofundir més he vist que era un gran pensador de l'època, com molts d'altres. Bona feina!
Jana Casacuberta
1r batx

Berta Dong Reixach ha dit...

Em sonava molt l'imatge de baix a la dreta, però en si no s'havia qui era aquest home. Per el que entès era un home bastant religiós i bastant negat amb els pensaments filosòfics, sobretot de Sòcrates. I per el que he llegit la majoria de les seves obres eren amb un to d'humor i burleta cap a la societat.
Molt interessant!

Bruna Villegas ha dit...

Una entrada molt interessant! M'agradaria afegir que les obres escrites per Aristòfanes alternaven el diàleg i el cant. Bona feina.

Anònim ha dit...

No coneixia aquest personatge, però pel què he llegit és un home religió, distant amb la filosofia i gran escriptor de comèdies com els ocells. Les seves obres estaven basades en la política, tot i que se'n burlava. Bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts