3 de gener del 2019

AFRODITA

Afrodita és una deessa de l'antiga Grècia reconeguda com la deessa de l'amor, bellesa i fecunditat. Es  filla de Zeus i Dione. Afordita representa també el desig sexual, una de les forces creadores de l'univers la qual tots eles éssers vius estem sotmesos. 
Segons antigues llegendes de la mitologia trobem un mite sobre el naixement d'Afrodita, es diu que Afrodita va néixer de l'escuma del mar quan Cronos va tallar els genitals a Urà i les gotes de sang que van caure el mar van fecundar les onades i d'aquestes en va néixer Afrodita. El vent Zefir la va portar fins Xipre on les Hores la van cuidar, vestir i la guiaren fins a la morada dels immortals, i per això se l'ha representada dins d'una petxina.

Dessa Afrodita

Aforadita, es va casar amb Hefest (déu del foc i dels ferrers) el qual l'hi va ser infidel molts cops amb Ares (déu de la guerra) i Hermes (missatger dels déus olímpics). Es diu que una matinada Hefest, gelós, els i va preparar una trampa després d'assabentar-se que la seva estimada estava sent infidel, els amants es van quedar atrapats a una xarxa màgica, Hefest ràpidament va aprofitar per cridar a tots els déus perquè fossin testimonis de l'engany. Finalment van ser alliberats gràcies a el déu Posidó, que va demanar pietat.



  Infidelitat d'Afrodita




Anna Canadell
4t ESO

10 comentaris:

Berta Dong Reixach ha dit...

Jo s'havia qui era Afrodita però no en sabia gaire sobre la seva vida.
Per el que he llegit va tenir un neixament una mica peculiar. Ja que néixer gràcies a la sang d'una altre perosna no és gaire normal. I he d'afegir que les Hores la van cuidar molt bé!
En aquesta història encara podem veure un xic d'humanitat quan Posidó va demanar pietat perquè no matessin a Hermes i Hefest.

Molt interessant i entenador.

Alba Le Riera ha dit...

Encara no havia sentit la versió en que Afrodita va ser infidel al seu marit, i la veritat, em sembla que és el primer cop que un déu dona pietat a algú del qual es volia venjar.
Afrodita és una de les deeses que ha inspirat a molts artistes, ja que la primera foto és un quadre molt interessant, dit "El naixement de Venus", pintat per Sandro Botticelli.
Bona entrada!

Jana Casacuberta ha dit...

Si bé alguna cosa pot caracteritzar els mites són les infidelitats que hi ha entre els personatges. Malgrat els molts altres mites les infidelitats les fan pagar a preu d'or, en el cas d'Afrodita, Hefest resulta bondadós i té una espècie de compassió per a ella.
La bellesa d'Afrodita va fer que es convertís en la musa de molts artistes i, en la mitologia, va provocar moltes rivalitats amb altres personatges femenins.

Judith Rodríguez ha dit...

Afrodita, com ja has dit, era coneguda per la seva increïble bellesa, aixó va fer que Zeus es preocupés ja que tanta bellesa podia causar moltes disputes entre els altres deus, perquè tots voldrien tenir-la com a amant. Per aquest simple motiu, Zeus va casar a Afrodita amb Hefest, el qual no era partidari d'una gran bellesa. Tot i així, aquest matrimoni no va ser mai gire feliç, per això la deessa va cometre tantes infidelitats. Bona feina!

Bruna Villegas ha dit...

És curiós com Posidó, que vol venjança, demana pietat a Hermes i Hefest. Això no sol passar al món de la mitologia grega ja que sempre que els déus volen venjança la aconsegueixen, normalment amb un càstig. També m'agradaria destacar que la primera imatge que has posat és un quadre famós de Sandro Botticelli, "El naixement de Venus". Bona feina!

Júlia Sabat ha dit...

Aquest mite és un dels pocs casos que coneixo en els que hi ha humanitat i empatia i no tanta venjança, que és el que sol representar la conseqüència dels pecats, com en aquest cas les infidelitats.
Una petita curiositat que he escoltat d'Afrodita, és que també se la coneix amb el nom de Cipris, fent referència a l'illa de Xipre on va ser portada.
Bona entrada!

Gabi Núñez Gómez ha dit...

Afrodita es una de les deesses de les que més se'n parla pel seu curiós naixement, però aquesta part de la seva historia jo no la coneixia. És molt curiós com en aquest mite els déus tenen pietat i perdonen a l'infidel quan en gairabé tots els mites, la venjança en te un paper important.

Molt interessant!

Karina Szabo ha dit...

No havia sentit mai la història de la infidelitat d'Aftodita, i sem fa estrany que sent la deessa de l'amor, sigui infidel, perquè en teoria és la que hauria de donar exemple d'un gran amor amb Hefest, però, si no ho sentia, no es pot fe res ja... Molt interessant i molt bona entrada.

Anònim ha dit...

Coneixia la deessa Afrodita, però no algunes de les seves històries. M'ha semblat interessant el fet de que naixés de l'escuma del mar i que el vent Zefir la portés fins a Xipre. He pogut descobrir perquè se la representa dins d'una petxina. Bona feina!

Fernanda Paredes ha dit...

La deessa Afrodita va ser forçada a casar-se amb Hefest per tant trobo del més normal que ella hagués set infidel, ja que l'amor no es pot forçar. Una entrada interessant però vigilia amb la lletra petita, ja que costa de llegir.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts