21 de novembre del 2016

DEESSA HERA


Hera (equivalent amb llatí Juno) és la reina de tots els déus. Filla de Rea i de Cronos, germana i dona de Zeus.  És la deessa del matrimoni, protectora del naixement i de les dones casades. Hera era una dona molt venjativa i gelosa. Era fidel al seu marit, però ell l'enganyava constantment  amb altres deesses i dones mortals, així que ella sovint es venjava de les dones i  fills il·legítims del seu marit. Normalment se la representa vestida fin al peu i  els seus atributs són la diadema i el cucut.

                                                                                           
     Juno i Júpiter, Annibale carracci
                                                                       
Hera i Heracles

Hera odiava Heracles, va fer tot possible per fer la seva vida difícil.
Tot va començar quan Zeus es va disfressar com el marit d'Aclmena, una mortal. La pobra dona, pensant que era el seu marit, va fer l'amor amb ell. El resultat d'això va ser que es va quedar embarassada. De fet, el seu marit de veritat va tornar a casa més tard aquella nit i Alcmena es  queda embarassada un altre cop. Això va despertar la ira d'Hera. Va  obligar la deessa dels parts a seure amb les cames creuades. Així va ser que Heracles es va quedar a panxa de la seva mare deu mesos. Quan va néixer Heracles, Hera va demanar al seu germà Posidó que enviés dues serps cap a on estava  ell i el seu germà per matar Heracles. Les serps van intentar d'aixafar Heracles, però ell va acabar ofegant-les a la mort. 

Heracles  matant les serps 
Fills d'Hera
Ares:déu de la guerra és agressiu i sanguinari
Hebe: deessa de joventut
Hefest: déu del foc i del ferrers
lliatía: deessa de l'enllumenament



Emma osei
4t ESO

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest mite és realment interessant, i que ja es tractés la infidelitat és un fet molt curiós tenint en compte que això té gairebé tres mil anys d'antiguitat

Miquel ha dit...

L'únic que no entenc és perquè les estatues d'Heràcles són d'ell quan era tan sols un bebè, però la resta és molt interessant!

Martina Vilar ha dit...

Quines coses més impressionants que hi ha, com per exemple un nen petit pugui matar dues serps.

Unknown ha dit...

Realment les entrades mitològiques em semblen molt interessants, no sabia que Zeus havía arribat a tenir un fill amb Aclmena. També és curiós que la deessa dels parts l'obligués a seure amb les cames creuades i que el fill es quedés a la panxa deu mesos, pobre dona.

Unknown ha dit...

Com a deessa del matrimoni, Hera creia que la seva feina era mantenir la seva família unida. Tot i així, crec que va anar massa a l'extrem. Vull dir que, una cosa és disciplina, i l'altra tirar el teu fill per un penya-segat perquè és lleig. És cert que Zeus no és un marit exemplar ni de lluny, però ella tampoc és la millor esposa. Però bé, bona entrada!

Anònim ha dit...

M'ha agradat molt, aquest mite!
Trobo molt interessant afegir que Hera no va casar-se amb Zeus per amor, sinó que ell va abusar d'ella amb un dels seus paranys i ella va accedir a casar-se amb ell per vergonya del que havia passat.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts