28 de gener del 2014

ILÍADA I ODISSEA: EL MANGA

Després d'adaptar en format manga i publicar clàssics de la literatura universal com "La Divina Comèdia" de Dante o "El Capital" de Marx, l'editorial Herder ha decidit treure al mercat la versió manga de la "Ilíada i l'Odissea", d'Homer. A continuació hi ha el resum oficial del còmic:

La Ilíada i l'Odissea, obres clau de la literatura, són dos dels textos fonamentals de la cultura occidental. Vet aquí la versió manga d'aquests poemes èpics que narren les aventures dels herois grecs: la lluita d'Aquil·les a la guerra de Troia i el viatge posterior de tornada a Ítaca empresa per Odisseu."

Portada del còmic
Fitxa tècnica:

Títol: "Ílíada y Odisea - el Manga"
Títol original: "Manga de dokuha, the Iliad and the Odyssey"
Autor (original): Homer
Editorial: Herder
Gènere: Aventures èpiques, guerra
Número de volums: 1
Número de pàgines: 200
ISBN 978-84-254-3206-4

Com es pot suposar, la Ilíada i l'Odissea són obres molt extenses per condensar-les en un dues-centes pàgines de còmic. Per tant, un amant de la literatura homèrica hi trobarà a faltar molts elements bàsics, com per exemple algunes aventures d'Odisseu. Malgrat tot, és un molt adient per tots aquells a qui els agradi el manga i vulguin introduir-se a les obres d'Homer de forma entenedora i didàctica.

A continuació hi ha algunes pàgines del manga, que narren l'aventura d'Odisseu i Polifem:



Alba Masnou 
1r Batx

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Alba, està molt bé veure de manera diferent aquestes aventures, encara que penso igual que tu en lo que faltaran moltes parts de les aventures d'Odisseu. Però està bé veure com encara avui es poden fer coses interessants amb la mitologia

Eva Soler ha dit...

Tu i el manga i el manga i tu... Sempre hi trobes temes relacionats. És curiós saber que s'adapten obres com les de la Ilídada en format manga.

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts