8 de gener del 2014

THOR: DEL MITE A L'HEROI TELEVISIU

Thor, fill d'Odín, el déu de la saviesa, la guerra, la mort i fill de Gea, una de les deesses més importants ja que va ser una de les deesses que va tocar la Terra per primer cop després que sorguissin per primera vegada els primers éssers vius. Guea era una gran deessa dels antics grecs que representava a la Terra. Thor, déu del llamp, com a la mitologia grega és Zeus, que és el déu del cel i del llamp.
Zeus, el déu del cel i el llamp.
Thor va ser criat a Asgard amb altres guerrers per protegir la pau en els nou regnes que posseïa gràcies a una capacitat de comant i estratègia extraordinària, i ell sempre estava davant de la guerra rebent els atacs més durs per poder protegir els altres. També és important ressaltar la seva fisonomia atlètica amb una altura de 1.98m que era una gran ajuda per ell.
Thor, déu del tro.
Thor posseeix molts poders que fan que sigui un déu quasi invencible com són la força sobrehumana, ja que Thor fou capaç de reduir el metall mític "Uru" en pols. Normalment conté la totalitat det la seva força per sota de 10%. En estat "berseker rage" la seva força augmenta a nivells molt més alts. A més a més d'aquest poder, Thor posseeix altres poders que li són atorgats de manera innata com la seva resistència sobrehumana perquè el seu metabolisme li dóna nivells superiors a qualsevol. Els seus músculs no sofreixen mai fatiga ni cansament i això fa que per molt que el rival sigui més fort que ell, a la llarga el pugui acabar vencent. Va ser capaç de lluitar durant nou mesos seguits contra un exèrcit de gegants de gel sense la necessitat de menjar ni descansar.


Videojoc on es mostra l'escena de la guerra contra els gegants de gel.

També posseeix l'autosustentació perquè és capaç de sobreviure sense menjar, ni dormir, sense beure ni respirar, cosa que el permet sobreviure per exemple en el buit espaial sense cap suport vital. A més, posseeix la invulnerabilitat divina, que vol dir que el Déu és pràcticament invulnerable a verins, malalties, al foc, a l'electricitat, al plom ni res que pugui matar un ésser humà. Pot veure alcohol sense emborratxar-se mai.

A partir de totes les capacitats sobrehumanes que té, podem deduir fàcilment que era mol difícil det detstruir ja que el seu llinatge, sumat als poders màgics que li atorga el Mag Mjolni, són aliment de la seva força vital.


L'estàtua de Thor
Una altra qualitat d'aquest déu, era la seva velocitat sobrehumana. Thor és tant ràpid que pot córrer la distància de la Terra al Sol en qüestió det minuts. Thor afirma que mai ha lluitat a cap enemic més veloç que ell. Aquestes característiques van generar-li un accés de confiança en si mateix per ser tant poderós que va fer que es tornés arrugant, i aquesta actitud, el va portar a lluitar i violar el poder del seu pare Odín, per el que per la seva desovediència el va desterrar a Midgard sense el poder de posseeir el seu martell Mjolnir que el va deixar el mateix Thor com a gest d'humiltat. A la Terra va ser on Thor va aprendre sobre els valors i les virtuts, on va conèixer la importància que tenen els éssers humans


El martell de Thor
Quan va tenir la lliçó apresa va tornar a Asgard on va haver de lluitar contra diverses situacions, en la qual una de les més importants va ser la serp Jormungander.

Però en aquesta vida tot ésser immortal mor d'una manera o d'una altre i Thor mor combatent contra aquesta serp, però havent matat la serp, aquesta deixa anar un verí a on Thor quedarà asfixiat pel núvol fètid de verí exhalat després de l'ultim sospir que fa la gran bèstia. En qüestió de minuts que haver mort la serp, Thor cau mort al seu costat.

Thor i la serp Jormungander
Thor, no només es va quedar en la mitologia grega, ja que el personatge de Thor ha estat utilitzat en el món dels còmics i ara a l'actualitat el podem trobar també en sèires infantils com "marvel avengers" .
Personatges "Marvel advengers"
O a la gran pantalla, és a dir, al cinema en diverses pel·lícules on Chris Hemswort ha fet el paper.

Chris Hemswort actor que fa de Thor.
Algunes d'aquestes pel·lícules són "Los vengadores" o "Thor" de les quals les dues pel·lícules aquest any estrenen segones parts.
"Thor", la pel·lícula està ja en la cartellera dels cinemes catalans. 
La pel·lícula de "Los Vengadores" va ser estrenada al 2012.
Cal dir que les dues pel·lícules aquest any estrenen segones parts i el la pel·lícula de Thor 2the Dark World es veurà com un déu ha d'escollir entre viure amb el seu amor a la terra o endur-se-la a l'univers, ja que la terra està en perill d'extinció.

Tràiler de Thor 2 en el mundo oscuro

Alba Sabadell
1r batx

2 comentaris:

Alba Masnou ha dit...

Bona entrada, però una petita correcció: Thor és fill d'Odín i de Jörð, no de Gea. Jörð i Gea són equivalents en les seves respectives mitologies (totes dues són la personificació de la terra).

Unknown ha dit...

Merci Alba; què faria sense tu.
Ja u diu la Montse ja.... que la wikipèdia no es fiable; però no en tenia ni idea i la wikipèdia es una de les poques pàguines webs que enllaça els deus amb les seves dones i families.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts