CLEÒPATRA I ELS SEUS AMORS ROMANS I

Cleòpatra va néixer al 69 a.C. Pertanyia a la dinastia dels faraons Ptolomeu, procedent de Macedònia. Va ser la última reina a egípcia que va governar Egipte amb qualitat de faraona. Va governar Egipte juntament amb el seu pare fins que aquest va morir al 51 a.C. Es va casar amb el seu germà Ptolomeu XIV, de 12 anys. Els Ptolomeus no podien casar-se amb algú inferior i per això s’havien de casar entre germans.


Elizabeth Taylor interpretant Cleòpatra

Amb només 18 anys Cleòpatra volia regnar sola ja que creia que el seu germà era massa jove. Tot i així va tenir forces problemes per tal de regnar sola, ja que molts funcionaris i nobles donaven suport al seu germà. A més a més, el general Pompeu, gran amic del seu pare, volia annexionar Egipte a l’Imperi Romà. Els primers anys del seu regnat en solitari no van ser gens fàcils. D’una banda, el Nil no es va desbordar, per tant es van perdre totes les collites i moltes persones van morir de fam. D’altra banda, Cleòpatra  continua tenint enemics poderosos com Poteinos, el conseller del seu germà Ptolomeu. 

L’any 48 a.C va descobrir que el seu germà i el seu conseller conspiraven contra ella. Volien segrestar-la i matar-la, per això va haver de fugir d’Egipte juntament de la seva germana Arsinoe. Es van refugiar a prop de Síria i amb el temps, va tornar amb el seu exèrcit per reconquistar la seva terra.

Juli Cèsar i Cleòpatra

Juli Cèsar de Rubens 
Tanmateix, Juli Cèsar i Pompeu es van enfrontar pel poder de Roma, provocant una guerra civil, Juli Cèsar en va sortir guanyador. Pompeu es va dirigir a Egipte en busca d'ajuda, però els seguidors de Ptolomeu el van assassinar quan va desembarcar a Alexandria. Al cap de quatre dies va arribar Juli Cèsar a Egipte i va veure el què havia passat. Ell volia mantenir la pau i va sol·licitar reunir-se amb Ptolomeu i Cleòpatra per arribar a un acord. Cleòpatra no confiava en el seu germà i necessitava la protecció de César.

Amb l'ajuda del seu intendent Apol·lodor, d'amagat i al vespre, Cleòpatra va arribar fins a Juli Cèsar, qui va quedar fascinat pel seu encant i intel·ligència. Tot i que es portaven 30 anys de diferència, van ser amants durant l’estància del Cèsar a Egipte. Cleòpatra i Juli Cèsar tenien el món al seus peus, passaven la major part del temps junts , com per exemple: en llargues festes i banquets reals o en viatges pel Nil. Cèsar estava totalment enamorat d’ella, ja que nomes per amor va entrar en una guerra molt complicada a Egipte, contra Pompeu, en què va posar en perill l'imperi romà. Cleòpatra el va seguir a Roma i va tenir un fill amb ell, Cesario. Cleòpatra desitjava que el seu fill sigues l’hereu de Roma i Egipte, però Cèsar si va negar. Després que Juli Cèsar sigues assassinat en el 44 a.C., Cleòpatra va fugir de Roma.

Rex Harrison com a Juli Cèsar i Elizabeth Taylor com a Cleòpatra
En la pròxima entrada que publiqui serà la continuació de l'espectacular vida de Cleòpatra.

Míriam El Mouhadab Carbonell
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

CIVILITZACIÓ MINOICA

VESTIMENTA DELS ROMANS