LA DEESSA FLORA

Flora, en la mitologia romana, era la deessa de les flors, els jardins i la primavera. Encara que era una figura relativament poc important en la mitologia romana, ja que es deia que era una imitació a les deesses de la fertilitat, la seva associació amb la primavera li atorgava una particular importància quan arribava la primavera. La seva festa, la Floràlia, es celebra a l'abril o a principis de maig i simbolitza la renovació del cicle de la vida, marcada amb balls, begudes i flors. El seu equivalent en la mitologia grega era Cloris.
Estua deessa Flora, al palau de Versalles
Es va casar amb Zéfir, es déu del vent, amb el quan es va enamorar d'ella i la va raptar. Segons la mitologia grega, Zèfir era la personificació del vent de l'oest i era una de les quatre divinitats de l'element aeri.
És el fill d'Astreu i d'Eos. Era considerat el més suau i benigne, especialment s'enamora de Cloris, que apaivagà el seu caràcter. Tenen un fill anomenat Carp.


 Zèfir i Flora, William Adolphe Bouguereau
Aquest vídeo parla sobre un quadre de Sandro Botticelli on apareixen Mercuri, Venus, Flora i Zèfir entre d'altres.

Alba Sabadell
1r Batx

Comentaris

Alba Masnou ha dit…
Molt bona entrada, però tinc una pregunta: si ja estaven casats, per què Zéfir tenia necessitat de raptar a Flora?
Alba! la resposta és perquè la infidelitat era una cosa típica que els passava en els deus romans i per què no passes els homes segrestaven a les seves esposes
Meritxell Masnou ha dit…
Jo t'anava a demanar el mateix, però ja has respòs. Gràcies

Entrades populars d'aquest blog

ELS PATRICIS I ELS PLEBEUS

CIVILITZACIÓ MINOICA

VESTIMENTA DELS ROMANS