LA COMÈDIA GREGA

La comèdia grega, era un gènere i drama teatral de l'antiga Grècia que va sorgir després de la tragèdia. La comèdia antiga va aparèixer a Atenes durant el segle V a.C i va ser representada per primera vegada a la festivitat anual de les Dionises urbanes (que eren uns festivals en honor al déu Dionís) en el 486 a.C. 

Les comèdies es representaven sota l'auspici de l'estat i eren tema de competició entre els autors de les comèdies i s'atorgaven premis als millors dramaturgs, premis que podien arribar a ser nomes una corona de sàtir. 

La representació de la comèdia era duta a terme per tres actors i vint-i-quatre coreutes, Aquest portaven una vestimenta grotesca amb culs i panxes encoixinats per tal de provocar més riure al public.

Aquesta imatge representa el generes de la comèdia i la tragèdia grega

No us sona de res?

símbol internacional del teatre
  • Hi van haver grans comediants però un desl més importants és Aristòfanes qui des de jove ja escrivia obres, l'obra més antiga que encara es conserva és la seva obra "els Acarnesos". Aristòfanes destacava també per la forma en la qual alternava diàleg i cant a les seves obres.
  • Avui dia nomes s'han conservat completes dotze de les seves obres:
  • Els Acarnesos, 425 a.C.
  • Els cavallers, 424 a.C.
  • Els núvols, 423 a.C.
  • Les vespes, 422 a.C.
  • La pau, 421 a.C
  • Les aus, 414 a.C.
  • Lisístrata, 411 a.C.
  • Les Tesmofories, 411 a.C.
  • Les granotes, 405 a.C.
  • Les assembleistes, 392 a.C.
  • Plutó, 388 a.C. 
Foto d'Aristòfanes


Brian Vásquez
4t ESO

Comentaris

Irene Sánchez ha dit…
Molt interessant, el romans sempre feien coses dedicades els déus eh!
No havia sentit mai a parlar d'Aristòfanes.
Sincerament, per passar tot el temps que ha passat s'han conservat prou obres, des del meu punt de vista.
Felicitats Brian!
Sandra García ha dit…
Havia sentit a parlar d'Aritòfanes, però no hi sabia que fos un escriptor d'obres i que a més a més avui en dia sigueixen conservades deu obres que va escriure.
Una entrada molt original, bona entrada Brian!
Paula Campelo ha dit…
Mai m'havia parat a pensar sobre la comèdia grega, ja que al nombrar la paraula "grecs" em venen al cap moltes altres coses diferents que no tenen res a veure amb les obres de teatre i encara menys de comèdia. Tampoc havia sentit mai a parlar sobre Arisòfanes, aquest gran comediant.

Sincerament, crec que està molt bé que hagis escollit aquest tema per a realitzar una entrada, ja que d'aquesta manera ens podem donar compte de que no tot eren guerres en aquella època, sinó que també tenien el seu temps per a divertir-se i gaudir de l'estona mirant obres de teatre còmiques.

M'ha impressionat molt la quantitat d'obres completes que encara avui en dia es conserven, ja que després de tan de temps és increïble que haguem estat capaços de recollir-les.

Molt bona entrada Brian!
Unknown ha dit…
Bona entrada Brian i molt bon tema! La veritat és que sempre he pensat que als grecs els agradés la comèdia ja que amb tantes festes que en feien i festers que eren era imprevisible! No obstant, m'ha sorprès moltíssim que actualment el símbol internacional del teatre tingués estigués basat amb la imatge que representa els gèneres de la comèdia i la tragèdia grega. Realment mai ho havia relacionat.

Per altra banda, considero que som afortunats de que encara es conservin obres dels antics clàssics. I respecte al comediant Aristòfanes, pel que he pogut llegir la majoria de les seves obres es titulaven amb noms d'animals!
Unknown ha dit…
Bona entrada Brian i molt bon tema!

La veritat és que sempre he pensat que als grecs els agradés la comèdia ja que amb tantes festes que en feien i festers que eren era imprevisible! D'una manera s'havien d'entretenir, no? No obstant, m'ha sorprès moltíssim que actualment el símbol internacional del teatre estigués basat amb la imatge que representa els gèneres de la comèdia i la tragèdia grega; sincerament mai ho havia relacionat.

Per altra banda, considero que som afortunats de que encara es conservin obres dels antics clàssics. I respecte al comediant Aristòfanes, pel que he pogut llegir la majoria de les seves obres es titulaven amb noms d'animals!
Laia Fernández ha dit…
Deu ser molt interessant veure una comèdia ambientada a l'antiga Grècia, tot i que no serà igual que en aquella època. bona entrada!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES