EL JURAMENT DELS HORACIS

Titus Livi, un historiador romà, va ser el primer que va narrar la llegenda de l'enfrontament entre els germans Horacis i els Curiacis.


Titus Livi

Un dels reis de Roma, Tul·lus Hostili, va decidir posar fi a les guerres que succeïen entre els habitants de Roma i els habitants d'una ciutat veïna, Alba Longa. Es va decidir que les dues ciutats triarien els homes més forts d'entre els seus ciutadans i farien que es barallessin. El guanyador hauria guanyat la disputa entre les dos.



Aquí hi podem diferenciar Alba Longa i Roma.

Els guerrers triats van ser els tres germans Horacis de Roma i els tres germans Curiacis d'Alba Longa.

Al primer enfrontament, els Curiacis van matar dos dels germans Horacis. Semblava que l'últim tenia la batalla perduda, però va començar a córrer i va deixar que els altres el seguissin, separant-se. Gràcies a això, va poder matar un per un (ja que estaven separats) els germans i aconseguir la victòria.


Quan aquest últim va tornar a la ciutat, va descobrir que la seva germana plorava desconsolada. L'últim Horaci va intentar consolar-la, assegurant que els seus germans havien mort pel bé de la ciutat. Ella va respondre que no plorava pels seus germans, sinó pel Curiaci amb qui estava casada i a qui estimava.


Enfurismat, l'Horaci la va matar i va assegurar que mataria a qualsevol que plorès pels enemics de la ciutat.

Hi ha un quadre molt famós, de Jaques-Louis David, que reflecteix el moment en què els germans Horacis juren fidelitat a la ciutat. Suposo que l'haureu vist alguna vegada. Igualment, a dalt us he anat posant imatges dels esbossos del quadre.


El jurament dels Horacis, Jaques-Louis Davis.

Us deixo també un power perquè pogueu veure les característiques del quadre.
 



Anahí Domínguez
2 batx

Comentaris

Natalia Ramirez ha dit…
Molt bona entrada! Està molt ben explicada la llegenda le entès bè però no ho trobo be aixó de matar a la seva germana nomès perque estigués dolguda i plorés per la mort del seu espós a qui ella estimava encara que siguès un enemic.Al power point està molt complet amb imatges i altres dades.
Francesc Figueras ha dit…
No havia escoltat mai aquesta historia però es un pel vestia.
Cristina Sandoval ha dit…
No sabia res sobre aquests germans, i tampoc que fossin tan bésties!! Molt maco el quadre i molt bona l'entrada!
Yasmina Ketami ha dit…
La historia dels creadors de Roma es una miqueta tràgica eh! No entenc el perque de matar i menys encara si són germans! Quina historia tan tragica i cruel!
Molt bona entrada:D
Hem recordo perfectament d'aquest rei perquè fa ja aproximadament un mes o més a llatí ens varem tenir que aprendre els noms de tots els reis de Roma junt amb el que van fer. Al llibre no posava gran informació però amb la teva entrada he pogut ampliar el que sabia i relacionar-ho amb altres coses. La teva entrada té molta informació i dona molts detalls de la vida d'aquest rei.
Molt bona entrada.
Artur Bossy ha dit…
Ja n'hem parlat d'aquest quadre a l'assignatura d'història de l'art de 2n de batxillerat amb en Joan Antoni. El significat del quadre ja el sabia, tot i això segueixo pensant que és un quadre meravellós!
Bona entrada Anahí!
Mireia Cutura ha dit…
És un quadre molt ben fet i a més que veient-lo a París en directe em va agradar molt!
Com ha dit l'Artur a Història de l'art ja l'hem treballat, però sempre va bé poder recordar el significat del quadre i la història que hi ha al darrere. A més ens ha sorit alguna vegada en els textos a per traduir.
Bona feina :)

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES