19 de març del 2012

ARENA DI VERONA


Com molts sabreu, alguns alumnes de 1r de Batxillerat hem anat a fer un intercanvi amb Monselice, Itàlia. 
Ja hem tornat, el viatge ha anat molt bé i ens hem divertit molt. Però sobretot, hem visitar moltes coses relacionades amb els romans, que van habitar primer al Laci i a Itàlia que a Hispània.

El segon dia vam anar a Verona, una ciutat de 260.000 habitants situada a la riba del riu Adige, famosa per ser la ciutat on transcorre la llegenda de Romeu i Julieta. Però a més de ser famosa per aquest fet literari, és famosa per tenir el tercer amfiteatre més gran del món.



Aquesta ciutat va ser establerta com una colònia romana a l'any 89 a.C i era productora de vi i pomes. Va ser l'escenari de moltes lluites ja que era un important nus de comunicacions. S'hi va construir un amfiteatre, anomenat Arena di Verona, que no és tan gran com el Colisseu però està millor conservat.
Va ser construït a l'any 30 d.C. fora de les muralles de Verona. Té una capacitat de 30.000 persones. Els espectacles i jocs que s'hi realitzaven, anomenats ludii, eren tan famosos que hi anava gent de diferents indrets a veure'ls. 





Originàriament la façana estava feta de pedra blanca i vermella, pròpia de la zona del Vèneto, on es troba la ciutat de Verona. Tot i així, va haver-hi un terratrèmol a l'any 1117 que gairebé el va destruir i va ser fet de nou durant el Renaixement. 


L'amfiteatre és conegut per les òperes que s'hi realitzen actualment gràcies a la bona sonoritat de la qual està dotat aquest monument. 

A més, us deixo un link per si en voleu saber alguna cosa més...


Com que sabem que nosaltres no som els pioners en anar a l'intercanvi i  a Itàlia... Hi heu anat mai? Us ha agradat?
Si no... Com us imagineu que és la sensació d'entrar allà?

Anna Solà
1r Batx 

6 comentaris:

Aina ha dit...

Jo vaig fer l'intercanvi, però nosaltres vem anar a Padua no a a Verona. M'agradaria anar-hi per coneixer la famosa ciutat dels eterns amants, però també estaria dins de la meva ruta anar a veure aquest amfiteatre i si es poguessin aconseguir entrades per anar a veure una òpera seria molt més que millor. Tinc una amiga que va anar a Verona i va veure una òpera en el amfiteatre. El que recordo més és que deia que l'amfiteatre de nit era molt maco.

Mireia Cutura ha dit...

Jo no vaig anar a l'intercanvi i m'hagués encantat poder anar a fer una visita turística per tots els monuments que es poden trobar. Tot i això a 2n d'ESO vam anar a Roma i m'en puc fer una idea. Sobretot imagino que entrar allà ha de crar-te un sensació d'inferioritat molt gran, ja que amb una capacitat per 30.000 persones ha de ser inmens.
Bona entrada!

Laia Fernández ha dit...

Jo espero anar-hi l'any que ve, la veritat! Em sembla un amfiteatre realment interessant però potser es donen més importància aquells que es troben a ciutats més importants i els que han anat agafant importància amb els anys (per exemple el Coliseu). Potser també seria interessant donar prioritat aquests més secundaris ja que en aquest cas està molt ben conservat. bona entrada!

Clàudia Martínez ha dit...

Jo hi he estat a Verona, encara que no vaig poder veure l'amfiteatre per dins, només veure'l per fora val molt la pena, és impressionant! Això si, espero poder fer l'intercanvi l'any que ve i poder veure'l també per dins, que segur que és extraordinari!
Bona entrada!

Luisa Manni ha dit...

Espero poder anar-hi l'any que ve, perquè amb tetes les vegades que he estat a Itàlia encar ano he anat mai a Verona. Ha de ser impresionant. M'agrada molt la entrada :)

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Jo no he anat mai a Itàlia, però susposo que és una ciutat molt bonica i molt interessant i amb moltes coses per conèixer. Suposu que quan entres en aquest amfiteatre has de sentir una sensació impresionant per l'història que té aquest i per tota la gent que ha anat a veure-ho.
Molt bona entrada.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts