28 de novembre del 2011

LA PROSTITUCIÓ A L'ANTIGA ROMA

La paraula prostitució prové del terme prostituere, que significa literalment "exhibir per a la venta".

Hi havia una gran promiscuïtat fora del matrimoni, i els costums dictaven que els homes casats podien mantenir tantes relacions sexuals com volguessin. Els ciutadans amb més poder i amb més esclaus, podien destinar una part d'aquests pel sexe, fossin de l'edat que fossin, i independentment del sexe.


D'altra banda, les dones casades podien rebre visites lliurement, sempre i quan, mantinguessin una sèrie de codis morals i socials determinats.

Les prostitutes eres educades per a la conversa i el plaer. Havien de portar una vestimenta diferent a la resta de les dones romanes i havien d'estar inscrites en un registre. A l'any I d.C el registre de Roma constava de 32.000 prostitutes inscrites.


Prostitutes atenent  les demandes dels clients


Hi havia diferents tipus de prostitutes:

-Prostituta: Entragava el seu cos a qui ella volia.

-Pala: Acceptava a qualsevol que pogués pagar el preu que demanava.

-Meretrix: Es guanyava la vida per sí mateixa sense cap intermediari.

-Prostibulae: Exercia on podia sense pagar impostos.

-Ambulatarae: Treballava al carrer o al circ.

-Lupae: Ocupava els boscos propers a la ciutat.

-Bustuariae: Exercia en els cementiris.

-Delicatae: Els seus clients eres emperadors i senadors.

En aquella època també existien els homes que exercien la prostitució, i esperaven a les cantonades dels lavabos de dones a que aquestes demandessin els seus serveis. Es diu que hi havia dones que pagaven quantitats desorbitades per passar una nit amb gladiadors o atletes molt musculats.

Homes esperant la sortida de les dones


Existeixen moltes referències que assenyalen que algunes dones de famílies importants de l'època van exercir la prostitució, com per ejemple Júlia, filla d'August i Agripinia, esposa de Claudi.


Aquí us deixo un vídeo sobre el sexe a l'antiguitat


Alba Mustarós
1r Batx

9 comentaris:

Xènia Cubí ha dit...

Ostres, una entrada molt curiosa! M'ha sorprès la part sobre els diferents tipus de prostituta! Quina cosa... Bona entrada! :)

Nadia alsinet ha dit...

Sabia que la prostitució era l'ofici més antic que es coneix, però no sabia pas que els romans s'oganitzessin en llistes i s'inscribissin...
El que m'ha semblat més bèstia ha sigut les Bustuariae, que exercissin als cementirs. Quin grima que devia donar...
M'ha agradat que els homes també es prostituïssin, perquè no mostra que només les dones siguin un objecte sexual.
Molt bona entrada, Alba!

Juhy Javier Dominguez ha dit...

No sabia que la prostitució també es fesi a l'antiga roma. El que m'ha sorp´res més ha sigut els tipus de prostitutes que n'hi havien, perqué ara avui dia es pot dir que n'hi han una o dos tipues de prostitutes, i d'aquí el que més m'ha sorprés es la Bustuariae, com ho pot fer al cementiri? quina por.. I l'altre que m'ha cridat l'atenció es la Ambulatarae que treballava al carrer o al circ, sobretot la part del cic m'ha cridat més l'atenció de que ho fesin en un lloc públic com el circ.

M.Barrera ha dit...

Que curiós! No m'imaginava que la prostitució es practiques desde l'época dels romans! M'ha sorpres molt que hi havia diferents tipus de prostitutes... Bona entrada!

Àlex Alemán ha dit...

És curiós que les prostitutes portessin una vestimenta diferent a la resta i que també havien d'estar inscrites en un registre, no m'ho havia imaginat pas això!

Aina ha dit...

Quina quantitat de prostitutes tenia la ciutat, i a sobre de tot tipus. Una de les coses que he trobat més interesant és que hi haguessin homes prostituts que esperessin a la sortida dels serveis de dones. L'altra és que algunes dones paguessin quantitats escandaloses per pasar una nit amb un gladiador. I per últim, que algunes dones de l'alta societat fossin prostitutes. Bona entrada!

Carla Solà ha dit...

Alba m'ha encantat la teva entrada!
Realment has fet una entrada molt bona i només dir que no en tenia ni idea de que hi havia diferents tiups de prostitutes, ni tampoc que els homes també es prostituissin :)

Felicitatss nenaa
QUOD MAGNUM :)

Carla Solà ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Karina Szabo ha dit...

Trobo que has tingut molt valor de fer una entrada sobre aquest tema, ja que actualment parlar de la prostitució és un tema tabú, però en realitat també és una feina i una manera de guanyar-se la vida. Molt curiós el fet que classificaven les prostitutes segons on i amb qui exercien els seus serveis. Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts