28 de maig de 2010

URBANISME EN 3D

A classe estem estudiant el tema de l’enginyeria romana i l’urbanisme, les eines TIC ofereixen un web interessant on podem trobar reconstruccions virtuals i vídeos d'edificis i ciutats romanes.
Es tracta d'un projecte anomenat le Plan de Rome (el Pla de Roma). Aquesta web ofereix imatges en 3D de ciutats com Roma o Pompeia.

La maqueta original anomenada Pla de Roma és una maqueta de guix de quasi 70 metres quadrats (11m/6cm) realitzada a escala 1/400 que representa els 3/5 de la ciutat de Roma a l'època de Constantí, a principis del segle IV dC. El seu creador, l'arquitecte Paul Bigot (nascut en Orbec en 1870) va consagrar la major part de la seva vida a aquesta reconstitució de la ciutat de Roma. Es va traslladar a l' Universitat de Cauen on figura com a monument històric.

La maqueta de Roma va beneficiar la creació de la Casa d'Investigació en Ciències Humanes en 1995. Va ser instal·lada allí i passà a ésser d'aquesta manera un símbol i, gràcies al projecte de reconstrucció virtual, franqueja els murs per a ser accessible al món sencer.

A més en el web podem veure una reconstrució digital i moltes altres fotografies i vídeos d'edificis romans i de l'estructura d'una ciutat. Les imatges són genials i us recomano que no us perdeu la simulació.

Us deixo algunes imatges que s'hi poden trobar:De pas i amb l'objectiu d'aprofundir més amb el tema de l'urbanisme i l'estructura de la ciutat us deixo un vídeo del youtube que he trobat on es apareix Roma en 3D


Jonatan Martínez
1r Batx

8 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies, Jony. El vídeo en 3D ja el teníem penjat, però així el tenim més a mà i el podem recordar.
Són interessants aquestes passejades virtuals!!

Maria ha dit...

Jony!
moltes gràcies per la informació!
segur que ens ajudarà per l'examen de la setmana que ve.
Per cert, les fotos i el vídeo són molt interessants, la pena és que aquest últim està en anglès...

Ave!

andreaaa ha dit...

Jony! moltes gràcies :). És increible poder veura d'aquest manera les antigues ciutats, ja que ara només queden petites mostres. Segur que això ens serveix per fer-nos una idea per l'examen que tenim :)

Aina ha dit...

Jony l'informació que dones és molt interessant i potser ens ajuda per estudiar a l'examen.

Ave!

Nil ha dit...

Jony moltes gràcies per posar-ho, em sembla que ens ha ajudat a tots a fer l'examen.

Mireiaa ha dit...

Recordo haver vist aquest vídeo, està molt bé!!
Amb ell pots viatja a Roma, sense haver d'agafar una avió!!

abigail ha dit...

Hola Jonathan, molt bona la entrada, la veritat és que està molt bé el video, i les imatges, està molt ben explicat.

Nil Casamiquela ha dit...

És una informació molt interessant que deu haver ajudat a moltes persones.