10 de maig de 2010

MAGNA CELEBRATIO

És un dels millors festivals romans més importants de Catalunya. Es celebra els darrers dies d'Abril.Aquest any ha tingut lloc del 23 al 25 d'Abril. Aquest espactacle el podem trobar a Badalona i ho organitza el museu arqueològic de Badalona

Es fa per reconstruir la història i cultura romana a Beatulo es tracta d'una divulgació de la vida quotidiana dels romans i organitzat per especialistes de la cultura del món romà.

Aquest programa d'activitats s'ha fet durant 6 anys, tot i que és fa un cop a l'any. Hi podem veure diferents activitats, com per exemple:

Lluita de gladiadors.
jornades de cuina.
portes obertes en gran part d'exposicions i museus
exhivicions
diversos tallers
expletacles: desfilades de soldats, obres teatrals...


Per la qual cosa nosaltres creiem que volen arribar a donar-nos a conèixer una mica aquella cultura sobre la vida quotidiana de l'època.


Podeu trobar més informació aquí.

Us deixem alguns vídeos. Esperem que els gaudiu!

La vida dels soldats
La música dels romans


La construcció de la civitas

>

Abigail Chad
Jonatan Martínez

7 comentaris:

Montse ha dit...

Gràcies, Jony, per la informació. Ja sé que tu l'any passat ja volies que hi anéssim, però ha estat complicat d'organitzar. Potser l'any vinent...
Però realment són unes jornades molt interessants.

Mireiaa ha dit...

Jony tu sempre informant;)
Hauria estat bé anar-hi, però aquest any estem tots molt enfeinats, i alhora ja fem moltes sortides!
Però penso que això que fan està molt bé, així es recorden les tradicions dels romans i com era la seva vida, que gaire fàcil tampoc deuria ser...

Aina ha dit...

Jo sempre he volgut anar a un d'aquests festivals. Fa uns quants anys vaig anar a un a Tarragona que estava molt bé i que hem va agradar molt.

Ave!

andreaaa ha dit...

Segur que és un gran espectacle en viu i directe, llastima, que com diu la Mireia, estiguem massa enfeinats. Jony i Abi gràcies per infromar de l'actualitat clàssica :)

Elena ha dit...

Hola!
Gràcies Abi i Jony per aquesta entrada! Crec que està molt bé reconstruir la història i la cultura dels romans i fer, a més, aquell conjunt d'activitats que, segur que estàn molt bé!

beeRtaa ha dit...

Deu ser un gran espectacle i sobretot faccinant! :). Espero que algun dia hi poguem assistir a alguna!

Elena ha dit...

Hagués estat be anar-hi. Veure lluites de gladiadors, tallers, espectacles. Segu que amb aquest festival haguessim aprés més sobre els romans. Anem on anem sempre fan coses relacionades amb les clàssiques.