CÈRBER: EL GUARDIÀ DE L'INFRAMON

Cèrber era el gos d'Hades que era el déu de l'inframon i fill de Equidna i Tifó els quals també van concebre altres mostres com Hidra o Quimera. 

El representaven amb tres caps, però hi ha escrits que també diuen que en tenia més, també se'l representa amb urpes de lleó, amb una cua de serp i a més també diuen que tenia tot el llom fins la crin amb caps de serps. 

                                               Representació de Cèrber

Aquest era l'encarregat de ser el guardià de l'inframon i els seus udols i la seva gran feresa atemorien a tothom per tant posseïa uns certs poders, es diu, que tenia l'alè i la saliva mortals i a més a més també podia petrificar a la gent només mirant-los. Els gos d'Hades era un furiós vigilant i la seva presencia feia tremolar a tothom que el veia. 

Un cop l'ànima del difunt passes a l'inframon, ja mai més tornaria, però tot amb una condició que les ànimes no podien passar a l'altre costat si feien olor a carn viva.

Però Cèrber va veure la seva vigilància esquivada i va ser sotmès per Orfeu amb el seu instrument musical , i així va poder passar a l'inframon a buscar a Eurídice, també l'heroi de Troia Eneas que va ser acompanyat per la Sibil·la que va donar de menjar al gos i aquest es va adormir i finalment Hèrcules va agafar el gos, el va portar fora de l'inframon, però més tard el va tornar.


Sara Torres

4t ESO

Comentaris

Laura Font ha dit…
Entrada molt ben explicada, desconeixia la història d'aquest ésser mitològic i m'ha semblat interessant. Una curiositat és que aquest animal està representat a la primera pel·lícula de la saga de Harry Potter; Harry Potter i la pedra filosofal. També protegint una pedra.
Lucas Torres ha dit…
Una entrada bastant detallada, mai he sapigut com de mortal pot ser-hi aquet ser mitològic. Hi ha tambe una curiositat que actualment hi ha una nova variant del coronavirus que el van nombrar com " El perro de infierno " que dona homenatge a Cerber
Angie Soto ha dit…
Molt bona entrada! Sempre m'ha semblat molt interesant l'historia del Cèrber, i aquí esta molt ben explicada i estructurada. També m'han agradat molt les imatges que has triat, em semblen molt acertades. Molt bon treball!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES