13 de març del 2020

5 PEL·LÍCULES BASADES EN LA MITOLOGIA GREGA

La mitologia és un tema que sempre ha agradat molt i moltes vegades s'ha portat al cinema. En aquesta entrada us presento 5 pel·lícules que no us podeu perdre si sou amants dels clàssics.
  • Els jocs de la fam (2012-2015)
Tot i que no ho sembli, aquesta exitosa saga es basa en el mite del Minotaure, segons el qual el rei d'Atenes enviava cada 7 anys a joves com tributs.
Narra la història de com Katniss (J. Lawrence) s'ofereix voluntària per substituir la seva germana petita Prim per fer de tribut als Jocs de la Fam que se celebren cada any, que consisteixen en una competició en la qual els 24 participants (12 homes i 12 dones dels dotze districtes de Panem) barallen a mort fins que només sobreviu un.
Juntament amb Peeta (J. Hutcherson), Katniss partirà com a representants de districte 12 per complir amb el seu destí que el portarà a convertir-se en la líder contra la tirania del Capitoli.

  • Percy Jackson i el lladre del raig (2010)
La pel·lícula narra la història de Percy Jackson, un noi afectat pel trastorn d'hiperactivitat i dèficit d'atenció (TDAH), un semidéu fill de Posidó. Estant de campament, Hades se li apareix revelant-li que té segrestada a la seva mare i, perquè aquesta pugui tornar al seu costat, ha de portar-li el raig de Zeus, ja que algú l'ha robat. Percy s'endinsa en una aventura, acompanyat dels seus amics per evitar una guerra entre déus.


  • Clash of the Titans (2010)
És un remake del clàssic de Desmond Davis de l'any 1981. És coneguda també com Fúria de Titans.
Sam Worthington en el paper de Perseu, és fill de Zeus (Liam Neeson) i de l'esposa del rei Acrisi qui, en assabentar-se de la infidelitat de la seva dona, l'assassina i tanca el seu cadàver amb el del nounat (que encara és viu) en un taüt que llança al mar. Un pescador, Dictis, troba el taüt i agafa al nadó per tenir cura d'ell.

Ja d'adult, Perseu coneix quin és el seu destí i va iniciar un viatge en què haurà de superar diverses i dificultoses proves.
  
  • Troia (2004)
Narra els esdeveniments que succeeixen al voltant del poema d'Homer, La Ilíada, en la qual s'explica la batalla de la guerra de Troia.
Protagonitzada per Brad Pitt en el paper d'Aquil·les, Eric Bana com el príncep troià Hèctor, Orlando Bloom com Paris i Diana Krueger com la bellíssima Helena; el rapte per part de Paris, va ser el desencadenant de la batalla.

  • Immortals (2011)
El rei Hiperió, embogit pel poder, declara la guerra als homes i, acompanyat per un exèrcit de soldats, arrasa sota el foc Grècia buscant el llegendari arc d'Epir, fabricat per Hefest a l'Olimp, ja que la llegenda explica que qui el posseeixi, serà capaç d'alliberar els Titans assedegats de venjança després d'haver estat tancats a la muntanya Tàrtar. Els déus, impotents, ja que una llei els prohibeix ficar-se en els conflictes humans, saben que el fet que Hiperió es faci amb l'arc, pot suposar la destrucció de la raça humana i l'aniquilació total dels déus. La seva única esperança és Teseu, qui encapçalarà la rebel·lió amb la sacerdotessa Fedra i l'astut esclau Stavros.


Evelyn Gilberte 
2n Batx

6 comentaris:

Carla Erra ha dit...

De totes aquestes pel·lícules, l'única que no he arribat a veure és "Percy Jackson" ni "Immortals", la resta trobo que són pel·lícules espectaculars. Pel que fa a Immortals, he llegit crítiques que diuen que ens volen presentar una espècie de "Ira de titans" però no arriba ni al nivell d'aquesta pel·lícula. Tot i així, m'agradaria molt veure-la. Bona feina!

Alba Le Riera ha dit...

És sorprenent que les pel·lícules tant recents i la majoria d'aquestes de ciència-ficció puguin amagar una inspiració a llegendes i mites molt més vells, camuflats dins la mateixa història.
Així doncs, ens tornem a trobar amb la influència de la mitologia al nostre dia a dia.
Bona feina!

Anònim ha dit...

Em sembla que d'aquestes cinc pel·lícules, l'única que m'he mirat és Troia, que mostrava com va succeir la guerra de Troia, els personatges més importants que es desenvolupaven dins la història, i quin dels dos bàndols n'és el vencedor: els aqueus, comandats per Agamèmnon i Menelau, o els troians, dirigits per Príam, Hèctor i Paris (no faré "spoiler" per la gent que encara la vulgui mirar).

Anònim ha dit...

Molt interessant, m'encanta veure com es reflecteix la mitologia grega en el món del cinema. trobo que és una bona manera d'apropar a la gent a la història i els mites grecs i romans. Una altre pel·lícula molt famosa que parla de l'antiga Grècia i la mitologia grega és 300, i també hi ha la segona part de Clash of the Titans (2012).

Anònim ha dit...

És interessant veure com en l'actualitat es reflecteixen diferents mites de l'antiguitat en coses tan corrents com pel·lícules o llibres.
Bona feint.

Franny Beltre ha dit...

Molt interesant! Tot i que algunes d'aquestes pel·lícules semblen ser per gent més gran, jo m'encordo de veure Hèrcules quan era petita i moltes altres pel·lícules animades amb l'estètica de els deus de l'Olimp. Em sorprèn veure com ens han inculcat la cultura i mites grecs des de ben petits.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts