24 de gener del 2019

REA

Rea en la mitologia grega fou una titànida molt important filla del deu del cel, Urà i de la deessa de la terra, Gea. Germana i muller del tità Cronos amb el que va concedir 6 fills: Hèstia, Hades, Era, Demèter, Posidó i Zeus.

En la mitologia grega trobem un mite que ens explica que els fills dels dos titans foren assassinats pel seu propi pare ja que el poderós Cronos havia estat informat per la seva mare de que en un futur, si arribava a tenir un fill o una filla, el destronaria de tots els poders. Així dons, quan el tità s'assabentava de que pròximament seria pare, es menjava al fill un cop nascut sense tenir-ne cap pietat.
 Cronos devorant el seu fill, Rubens Pedro Pablo
Fins que un dia, Rea, cansada de que succeís sempre el mateix va decidir salvar a un dels seus fills: Zeus, entregant-li a Cronos una pedra embolicada amb un bolquer. I com que el nadó no podia ser vist pel seu pare, Rea decidí porta-lo amb la nimfa Amaltea que va criar a Zeus fins que va arribar el moment del retorn.
quan Zeus va tornar, va obligar al seu pare a que vomités als seus germans i va enfrontar-se contra el seu pare en una batalla que va durar 10 any (batalla entre Titans i Déus) on la victòria va ser del bàndol de Zeus.

En l'actualitat relacionem Rea amb el dia de la mare per la valentia que va tenir en enfronta-se al seu estimat per salvar la vida del seu fill.



Gabriela Núñez 
1 batx 

5 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

Aquest mite ens ensenya l'amor maternal que les mares tenen pels seus fills. Rea, cansada que l'home decidís per ella què fer amb els seus fills, decideix imposar-se, i pel seu compte, s'espavila perquè així el nen pugui créixer sa i fort. Doncs, gràcies això, la predicció es va tornar certa.
Bona feina!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Crec que Rea és un clar exemple d'una relació entre una mare i el seu fill, ja que ella cansada que el ser marit es mengi els fills, decideix salvar el petit Zeus i intentar criar-lo pel seu compte amb l'ajuda d'Amaltea. Molt interessant!

Fernanda Paredes ha dit...

Podem observar la por que Rea li tenia al seu home, tanta que en comptes de parlar o enfrontar-se directament amb ell, se'n va enfrontar d'una manera discreta, va tindre sort de que Cronos no l'enxanpés! Molt interessant. Bona feina.

Bruna Villegas ha dit...

Gràcies a Rea, la predicció de l'Oracle va resultar certa, ja que ella va fer tot el possible per salvar el seu fill de ser devorat per Cronos. Deixa'm afegir que Rea també és coneguda com a Magna Mater.

Karina Szabo ha dit...

Molt important la relació de Rea amb el dia de la mare, ja que va tenir molt valor. Sempre em quedo impressionada amb el que poden arribar a fer els Déus pel poder. També trobo molt valent i just que Zeus volgués recuperar tots els seus germans. Molt bona feina!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts