LA HISTÒRIA DE CLEÒPATRA

Cleòpatra VII (gloria del seu pare) va néixer durant l'hivern del 69 al 68 a. C a Alexandría. Cleòpatra VII era filla de Ptolomeu XII i Cleòpatra VI (que varen ser 2 fills més), tot i que es diu que sa mare era una egípcia de classe alta.
La seva família va aconseguir regnar Egipte després de la mort d'Alexandre El Gran.

Cleòpatra (pel·licula de 1963)

Ptolomeu XII era famós per la seva afició per les festes. Aquesta causa va fer que gestiones el país de manera desastrosa i va ser expulsat de manera nefasta pels alexandrins.

Egipte va recaure a mans de la seva dona, Cleópatra VI que va morir. 
Als 18 anys, Cleòpatra VII va ascendir al tron d'Egipte i ja va desenvolupar un atractiu aspecte físic amb una educació intensa. No se sap gaire sobre els principals anys de la vida de Cleòpatra.

Cleòpatra es va casar amb el seu germà Ptolomeu XIII, amb qui va heretar el tron el 51 a.C. Els conflictes entre el dos germans i esposos no va durar gaire en arribar. Això va fer que destronessin a Cleòpatra, però no obstant això, la seva sort va canviar quan a Egipte varen arribar els Romans amb les lluites civils. Juli Cèsar va anara a Egipte (perseguint el seu enemic Pompeu) i va donar suport a Cleòpatra en el conflicte amb el seu germà.

Durant la Guerra Alexandrina, (48-47 a.C. ) va morir tant Pompeu com Ptolomeu XIII i va tenir lloc l'incendi de la llegendària Biblioteca d'Alexandria.

Cleòpatra va ser restituïda en el tron per Juli Cèsar, que s'havia convertit en el seu amant  va contreure matrimoni de nou amb el seu altre germà, Ptolomeu XIV. Ella va tractar d'utilitzar la seva influència sobre Cèsar per restablir l'hegemonia d'Egipte a la Mediterrània oriental com a aliada de Roma. El naixement d'un fill de tots dos semblava reforçar aquesta probabilitat. 


Després de l'assassinat de Juli Cèsar en el 44 a.C., Cleòpatra va intentar repetir la maniobra seduint a Marc Antoni, que aleshores lluitava contra Octavi August pel poder. Junts varen imposar la seva força a l'Orient creant un nou regne hel·lenístic, capaç de conquerir Armènia al 34. 


Del 32 al 30 a.C. va esclatar la guerra Ptolemaica. August va portar fins a Egipte la seva lluit a contra Antoni. Marc Antoni va aconseguir escapar i refugiar-se amb Cleòpatra a Alexandria. Quan les tropes d'Ocatvi August varen prendre la ciutat, Antoni es va suïcidar. 


Cleòpatra va intentar per tercera vegada seduir al guerrer romà per salvar la vida i el tron, però August es va mostrar insensible als seus encants i la va porta a Roma com a botí de guerra.
 




Rebeka Picoiu
4t ESO

Comentaris

Alba Le Riera ha dit…
Cleopatra era molt bona seduint, ja que utilitzava el seu atractiu sexual per influir en la política. Encara que a la realitat, no era tant bonica com es creia, però era molt intel·ligent en l'àmbit de la política i a més a més, parlava una dotzena d'idiomes i va ser educada en matemàtiques, filosofia i astronomia.
Bona feina!
Judith Rodríguez ha dit…
És gratificant veure com una dona tan jove com ho era Cleopatra va aconseguir recuperar el tro després de que el seu germà la fes fora d'Egipte i l'exiliés a Síria. Va ser capaç de formar un exèrcit i va lluitar pel que era seu utilitzant la seva meravellosa capacitat de raonar i els seus dots de seducció. Molt bona feina!
Fernanda Paredes ha dit…
Cleopatra era una dona que seduïa per la seva manera de pensar, ja que era una dona molt enginyosa. M'agrada com has redactat l'entrada! Bona feina.
Bruna Villegas ha dit…
Cleopatra és una de les figures més conegudes al llarg de la història pels seus dots de seducció i per la seva intel·ligència en àmbits com la política o les matemàtiques. I, tenint en compte lo jove que era, és fascinant com es va fer amb el tro. Bona feina!
Berta Dong Reixach ha dit…
Cleopatra una de les deesses més importants i conegudes en aquest món. Era una gran seductora cap els homes i una noia molt intel·ligent. Totes aquestes qualitats són les que la van ajudar a aconseguir el tron.
Podem veure que també era una noia molt interessada ja que sempre intentava anar amb els homes més poderosos i amb els que s'havia que quasi mai perdria.

Molt bona feina!
és interessant veure com una noia tan jove és capaç d'aconseguir quedar-se amb el tron d'un país tot i que no es d'estranyar sabent que Cleopatra tenia coneixements en ciències, matemàtiques i filosofia i realment sabia com seduir per influir en la política. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES