13 de novembre del 2018

EL NAIXEMENT D'ATENA

Atena deessa de la guerra justa i estratègica, del teixit i de la ceràmica i protectora d'Atenes, també coneguda com a Pal·las o Minerva, és representada per una olivera, una òliba o una serp.
Filla d'un dels romanços de Zeus juntament amb Metis, s'explica que va néixer del cap del seu pare ja amb l'armadura, el casc, l'escut i la llança amb ella. I el mite succeeix així: 
Atena Pàrtenos, Fídies
Quan Zeus va assabentar-se que Metis estava embarassada, Urà i Gea van advertir a Zeus que si Metis tenia una filla, temps després tindria un fill que arribaria a destronar-lo. Així dons, aquest va decidir empassar-se Metis.


Temps després Zeus, va començar a patir un gran mal de cap i va ordenar a Hefest que li obrís aquest d'una destralada. D'aquí en sorgeix el naixement d'Atena ja armada i adulta.

Aquí podreu trobar algunes curiositats:



Gabriela Núñez
1batx

7 comentaris:

Alba Le Riera ha dit...

És molt interessant saber el naixement sobre aquesta deesa, ja que és present en molts mites. També sorprèn molt que Zeus, per alliberar-se dels seus problemes, se'ls mengi literalment. Bona feina!

Anònim ha dit...

Desconeixia que Atena, deessa que la sentim en diferents mites, naixés amb armadura, casc, escut i llança. Però el que més m'ha sorprès és que Zeus demanés a Hefest que li obrís el cap, per un simple dolor. Bona feina!

Anna Canadell ha dit...

M'ha sorprès molt el neixement d'Atena i el fet de que neixés ja amb armadura i armada, he trobat molt interessant la seva història ja que no la coneixia! Un fet que m'ha sobtat és la manera de resoldre els problemes que té Zeus i com els supera eliminant les causes que els provoquen.

Fernanda Paredes ha dit...

M'ha semblat un mite força curiós la veritat. Zeus va fer el mateix acte que el seu pare, aqui podem obvservar com una part de l'historia de Zeus amb el seu pare es torna a repetir. Bona feina!

Judith Rodríguez ha dit...

Com molt bé diu el mite; Atena surt del cap de Zeus ja adulta i ben armada, no és casualitat que més endavant es converteixi en deessa de la guerra i l'estratègia, tampoc és casualitat que representi la sabiduria ja que surt del cap del seu pare. Bona feina!!

Berta Dong Reixach ha dit...

Bona entrada.
Que curiós aquest naixement, mai n'havia sentit a parlar, i doncs, he trobat estrany i sorprenent que Zeus per tal de seguir el tron fos capaç de menjar-se a la seva filla.
Molt bonic que la filla Atena nasqués ja adulta i armada!

Karina Szabo ha dit...

Es molt irreal el que arriba a fer Zeus perquè Metis no tingui el fill i no el pogués destronar. Com es pot veure el poder era molt important per els déus en la mitologia... També m'ha sorpres molt que Atena neixes ja amb l'armadura i adulta. Molt bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts