24 d’octubre del 2018

EL MITE DE MEDUSA



Medusa, de Michelangelo Merisi da Caravaggio

Medusa era una de les tres filles de les divinitats marines, Forcis i Ceto. Ella era la única mortal, i a més, la més famosa de totes. 
Un dia, Medusa va atrevir-se a compara la seva bellesa amb la d'Atena (la deessa de la guerra i la saviesa), dient que era molt més bonica que ella. Atena, ofesa, per castigar-la va decidir canviar-li els seus bonics cabells, convertint-los en un embolic de serps, i que a més a més, els seus ulls tinguessin una mirada tant horrible que petrificaria a qualsevol ésser que mirés.
A part, Atena ja li tenia rancúnia a Medusa abans de castigar-la per ofendre-la, ja que aquesta va jeure amb Posidó, que en aquell moment era el seu amant, en un temple que era consagrat a la deessa. 
Quan va arribar el moment de matar a Medusa, Atena va ajudar Perseu a matar-la, donant-li un mirall encantat que el feia invisible. 
Perseu la va anar a buscar, i quan la va trobar, la va matar. Després, ràpidament li va tallar el cap. Va tornar cap on era Atena i quan li va donar, ella el va col·locar al centre del plastró de l'armadura d'ègida. 



Alba Riera
1r Batx 

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Tots hem sentit parlar alguna vegada del mite de Medusa, però està bé saber-ne tota la seva història. A ella la coneixem amb les característiques amb la qual la van castigar: Cabells de serp i mirada petrificant. Però és interessant conèixer que anteriorment tenia una gran bellesa, tanta que es va comparar amb Atena. Bona feina!

Júlia Sabat ha dit...

Aquest mite em sembla molt curiós, en algunes versions es diu que Medusa va ser abusada per Posidó. Medusa representa la luxúria, el desig sexual, ja que en causava molt per allà on passava, era pura temptació.
Molt interessant!

Judith Rodríguez ha dit...

Segons el que havia llegit, Medusa era sacerdotesa d'Atena, per tant s'havia de mantenir verge, però la seva bellesa feia que mortals i fins i tot deus l'admiressin. Zeus n'era un; un dia quan Medusa estava al temple d'Atena el Deu va apareixer i, segons el mite, la va violar. Atena es va enfadar tan que va castigar a la jove convertint-la en un monstre. Molt bona feina!

Silvia Kanuteh Rubio ha dit...

Hi ha una versió en la que diu que Neptú va abusar de Medusa en el temple d'Atena i que per això aquesta la va castigar, però ja sabem que hi ha diferents versions dels diferents mites. Bona entrada!

Fernanda Paredes ha dit...

Deixam afegir que cercant he trobat que Posidó havia quedat enamorat per la bellesa de Medusa i no va descansar fins satisfer el seu desig, contra la voluntat d'ella, en el temple d'Atena. M'agradat com has fet l'entrada però crec que poder li falta informació.

Jana Casacuberta ha dit...

Amb aquest mite he pogut observar que Atenea està relacionada amb tots els conflictes de bellesa i d'amor. Aquesta, doncs, és una personificació de l'avarícia. Això és així pel fet de que no suporta ser comparada amb ningú ni molt menys ser igual de bella que algú altre.

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts