MOMO

Com sabem Momo era la personificació de la burla i el sarcasme. Era el fill de Hipnos, déu del somni i Nix deessa de la nit. Els seus germans van ser Eride deessa de la discòrdia, Moro déu del destí, Tànato Déu de la mort i Apate déu de l'engany. Llavors és més normal que Momos sigues tal com és.

Ell s'encarregava de burlar-se amb les seves critiques els homes i els Déus. Ell es va brular dels invents de Posidó, Hefest i Atena. Va criticar Posidó perquè va crear un toro amb les banyes mal col·locades. Hefest el va criticar perquè quan va crear l'home deia que costava entendre els seus coneixements i les seves intencions. I Atena la va criticar perquè la casa que havia construït era massa pesada, i el propietari es volia traslladar per culpa d'uns veïns pesats. També és diu que es va burlar d'Afrodita dient que parlava massa i que les seves sandàlies feien massa soroll. Fins i tot és va atrevir a criticar Zeus dient-li violent i luxioriós.

Aquestes burles que va fer Momo, van ser les últimes que van tolerar els déus i ràpidament va ser expulsat de l'Olimp, i va passar a viure amb un núvol negre amb la seva mare i alguns dels seus germans, i tots aquest estaven disposats a la venjança.

Momo es representa com un home a qui una màscara li cobreix la cara i porta un ceptre o un ninot que representa la bogeria
Aquesta es la representació del Rei Momo, traient-se la màscara,va vestit com un boig i amb un pal a la mà. Representa el símbol de la bogeria.

El REI MOMO AL CARNAVAL

Avui en dia, en diferents ciutats de l'Amèrica llatina el rei del carnaval rep el nom de Momo. A Brasil ell és l'encarregat de rebre les claus de la ciutat durant les festes i el representen com un home alt i gras. A Cadis, cremen un ninot (Momos).
Podem veure com cremen el Rei Momo en el carnaval de Cadis.
Judit Espina
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
La burla i el sarcasme els fem servir diàriament, però qui s'hauria imaginat que els grecs i romans també en tenien un déu. Certament Momo és un personatge curiós i poc conegut, i crec que tots els joves d'avui un dia li haurien de retre homenatge. Bona entrada!
Angie Pérez ha dit…
Personalment, pensant en els déus de l'Olimp, sempre em ve la imatge de puresa, sobirania i exaltació, en canvi Momo agafa tot això i ho transforma en burla i sàtira, cosa que trobo graciosa i, per què no, un bon exemple de ser tu mateix i ser diferent.
Unknown ha dit…
Té certa gràcia que hi hagués un déu de la burla que es dediqués a burlar-se dels tres grans de la mitologia i també és molt interessant que un déu menor poc conegut dintre de la mitologia hagi arribat al nostra dia a dia amb una tradició d'aquesta mena. Molt bona entrada
Martina Vilar ha dit…
No sabia que existís aquest nom a la mitologia. El que m'ha cridat més l'atenció és que utilitzessin aquest personatge al carnaval. Quan apareix el rei Momo simbolitza el començament dels carnavals. He buscat informació sobre el rei Momo i he vist en una pàgina que posava que a Argentina i Uruguai tenen un gran ninot fet de paper maixé. El ninot es solia cremar al finalitzar les festivitats. Molt bona feina Judit!
Karina Szabo ha dit…
Sempre hi ha d'haver humor en els llocs, una mica de diversió, però fins a cert punt, així que entenc que el fessin fora de l'Olimp. Mai havia vist el ninot del Momo a carnaval ni havia sentit a parlar d'ell. Dius que la seva mare, els seus germans, i ell, Momo, estaven disposats a venjança. Van arribar mai a fer alguna cosa al respecte? Molt bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES