NOMS RELACIONATS AMB ROMA I GRÈCIA A BARCELONA (2)

Carrers procedents de noms de  llocs:

Carrer d'Emèrita Augusta:Augusta Emèrita fou el nom romà de la ciutat de Mèrida fundada el 23 aC per Publius Carisius.

Carrer de Constantí: Va ser un escriptor de faules grec que va viure al segle VII aC i del que se'n desconeix la data exacta del naixement i la mort.
Es diu que va nàixer esclau.
Les seves faules varen ser recuperades per Demetri de Falèron cap al 300 aC.
Hi hagué diverses traduccions de l'obra en català a partir del 1550 (amb el títol Libre del savi he claríssim fabulador Isop estampat a Barcelona per Joan Carles Amorós).
Cena: Aquest àpat era el sopar. Es començava a fer sempre en el mateix horari; Començaven quan queia la tarda, i el sol s'amagava. 

Carrer de l'Atlàntic: La ciutat perduda de l'Atlàntida hauria estat un continent mític enfonsat sota les aigües a l'Antiguitat a causa d'un terratrèmol segons la mitologia grega. Anomenada també Atlantis, és el tema d'un dels poemes més coneguts de Jacint Verdaguer. Els atlants haurien estat una civilització molt avançada per al seu temps (9.000 anys abans de la Grècia clàssica).
Carrer del Vesuvi: és un volcà situat aprop de Nàpols que l'any 79 a.C va tenir una gran erupció que va acabar em tots els ciutadans de la ciutat de Pompeia.


Carrer de Cartagena: Ciutat urbana que va tenir lloc cap al 1400 aC . Cap al segle III aC és colonitzada pels cartaginesos, poble que procedia de Cartago, a Tunísia, i que es disputava l'hegemonia del mediterrani amb Roma. Després de les guerres púniques que van enfrontar Roma i Cartago, Roma va aconseguir el control de la ciutat. Tenia mines de plata a les rodalies (on en temps dels romans treballaren fins a quaranta mil homes). Fou capital dels dominis cartaginesos.


Carrer de Cartago: Cartago  és una ciutat de Tunísia. La nova ciutat va ser fundada sobre les ruïnes de l'antiga ciutat de Cartago, capital fenícia fins a l'any 146 aC, i després ciutat romana important. 

Laia Costa
4t ESO

Comentaris

Molt bona entrada Laia! M'ha agradat molt. Es ben bé que vivim envoltats de la cultura greco-romana i ni tant sols ens en donem compte! Molt entretinguda i poc convencional, molt bé de veritat!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

L'ESCULTURA GREGA - ÈPOCA HEL·LENÍSTICA (IV)

LES CASES ROMANES