CONSTRUÏM L'ANTIGA ROMA!

Durant l'època de l'antiga Roma, es van anar construint una sèrie d'edificis i construccions importants que encara, avui en dia, perduren. 

- El fòrum, que al començament era una part de la terra on hi havien aiguamolls, i on hi havia el foc sagrat. Fins que va esdevenir la plaça principal de la ciutat. 
Amfiteatre romà de Tarragona

- Els temples, era on se celebrava el culte de la religió imperial. Aquest culte, se celebrava a les portes del temple i aquests, acostumaven a ser de planta regular, i amb alguna planta circular alguns. 
Un exemple, vindria a ser: El temple de Vic.

- Les basíliques, edificis públics on es tractaven assumptes financers, cultes, reunions de ciutadans, com la seu de l'administració de la justícia. Respecte a l'estructura, per facilitar la il·luminació, hi havia forats a la part alta dels murs.
Un exemple, vindria a ser: La basílica de Sever, a Líbia.   

- Arcs de triomf, monuments en forma d'arc, per commemorar una victòria. Cada arc, estava dedicat a un general victoriós diferent. Normalment, els arcs de triomf estan separats de les muralles de les ciutats.  
Un exemple, vindria a ser: L'arc de Berà. 

- Les termes, el lloc preferit dels romans, era un edifici on es banyaven amb tranquil·litat i feien gimnàs. 

Circ
- L'amfiteatre, un recinte de forma circular on se celebraven els jocs i les lluites entre gladiadors. Era un lloc d'oci dels habitants de la ciutat. 
Un exemple, vindria a ser: L'amfiteatre de Tarragona. 

- El circ, un recinte també circular però més aviat allargat, on s'hi celebraven les curses de cavalls conduits per gladiadors. També pertanyia al sector de l'oci, és a dir, passaven les estones lliures allà. 

- El teatre, que al principi eren de fusta i desmuntables, més tard es van començar a construir de pedra i permanents. Aquests teatres, es dividien en tres diferents parts: la graderia (on estaven asseguts els espectadors), la orchestra (un espai on cantaven i ballaven els que actuaven), i les construccions de l'escenari. Els romans solien anar a veure comèdies.  






Aina Serra
1r Batx 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES