CURSES DE QUADRIGUES

Les curses de carros, es realitzaven durant tot el dia, des del primer  fins a l'últim raig de sol. Hi havien diversos tipus de carros; els de dos cavalls (bigae) que eren els que s'usaven més freqüentment, o de quatre cavalls (quadrigae) que s'utilitzaven amb menys freqüència. Cada equip (factio) li pertanyia un carro, els cavalls i les aurigues. Cada cursa competien quatre carros, de diferents factiones, i cada factio se li atorgava un color, el blanc, el verd, el blau i el vermell. La dificultat més gran en tota la cursa era fer la mitja volta passant el més a prop  possible de les metae, el perill era si les tocaves podies arribar un provocar un accident altament mortal, i si per contra tardaves massa en girar, el risc era estimbar-te amb un altre carro.



                                      Estàtua de la quàdriga de Lucius
Fragment d'una pel·lícula de Ben Hur on hi ha una carrera de quadrigues
Els aurigues (pilots) provenien en la gran majoria de casos de les classes més baixes, i gràcies a córrer aquest tipus de carreres podien ascendir alguna classe social ja que el premi si s'esdevenia campió era una important i gran suma de diners. Tot i així, molts morien en plena joventut ja que com ja he explicat anteriorment, eren molt perilloses eixes curses.
                                         A on es realitzaven les carreres: el circ
Com es continua fent actualment en les curses de cavalls, les persones que van a veure les curses, aposten una quantitat x de diners per un equip que creuen que serà el guanyador. Per tant s'hi movien molts diners en aquestes curses.

carrera de quadrigues de la pel·lícula Ben hur  

Jofre Palau
1r Batx

Comentaris

Unknown ha dit…
Jo els carros amb cavalls sí que els havia vist en pel·lícules, però no sabia que n'hi haguessin de diferents tipus. M'ha agradat saber-ho, i m'ha agrdat l'enllaç de la pel·lícula de Ben Hur. Una entrada molt interessant!!
Anònim ha dit…
No havia llegit mai res referent a les curses de cavalls i m'ha semblat molt interessant. M'ha cridat l'atenció el que has dit de que cada grup es deia factio i m'ha fet pensar en divergente, on cadascü pertany a una facció. Però no sé si vol dir el mateix.
Aina ha dit…
M'agradaria veure alguna cursa d'aquestes! Tot i que amb les pel·lícules es veu ben reflectit. M'ha sobtat el fet de que en algunes ocasions pogués ser mortal l'accident, així que m'agradaria saber com entrenaven els cavalls per fer-los fer aquestes curses i que fós mes o menys segur.
Unknown ha dit…
El fragment de la pel·licula de Ben Hur m'ha semblat molt interessant, em dona ganes de veure més carreres com aquestes. Ma agradat molt llegir-me aquesta entrada!
Unknown ha dit…
Tot i els perills d'aquestes curses, com els accidents mortals, trobo que eren molt interessant i m'hagués agradat veure'n alguna! L'enllaç de la pal·lícula Ben Hur m'ha agradat molt.
Maria González ha dit…
Justament vaig veure aquesta pel·lícula l'any passat i es pot apreciar perfectament aquestes brutals carreres, realment són molt impactants. És al·lucinant com han canviat els passatemps d'aquella època amb els de l'actualitat...

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES