AMABAM AMARE
Aquesta expressió està extreta d'una frase que diu Sant Agustí en la seva obra Confessions III, escrita entre el 397 i el 398.
Nondum amabam, et amare amabam, quaerebam quid amarem, amans amare.
El significat de l'oració sencera és el següent:
Jo encara no estimava, però estimava estimar, cercava què estimar, estimant estimar.
Aquest passatge revela una de les característiques de la prosa de Sant Agustí: un joc de paraules amb la mateixa arrel.
El que pretén transmetre es que, com a humans, no estimem el fet d'estar amb una persona, sinó que el que ens agrada és la sensació que aquesta persona ens transmet, la manera en què influeix en el nostre estat d'ànim.
Aquesta percepció de l'amor es plasma indirectament en moltes obres literàries escrites al llarg dels segles. L'amor entre Tristany i Isolda n'és un gran exemple, ja que s'alimentava dels obstacles que s'interposaven i una vegada aquests desapareixen, l'amor es mor. Això és el que diu Denís de Rougemont, un crític literari, respecte aquest romanç. Tot i això, si agafem la imatge de "estimar l'amor", també ho podriem relacionar amb altres històries com ara Romeu i Julieta, Cyrano de Bergerac i qualsevol relació amorosa entre persones reals.
Quadre de Dalí que representa Tristany i Isolda
Cecília Monleón
1r batx
Comentaris
M'ha agradat molt.
En resum? L'amor no existeix i els meus sentiments s'han destruït per aquesta entrada tan bona i entenedora però trista a la vegada que vostè, Cecília de Mónleonís, ha publicat.