13 d’octubre de 2014

SELENE, LA DEESSA DE LA LLUNA

Selene, en la mitologia grega, era la personificació de la lluna. És filla dels titants Hiperió i Teia i germana de Helios, el Sol i Eos, l'Aurora. Selene es representava com una dona jove i bella, que recorria el cel en un carruatge de plata tirat per dos cavalls.

Selene recorrent el cel en el seu carruatge
Selene va tenir una filla de Zeus, Pandia i tot i que se li coneixen molts amors, la història més coneguda és la que comparteix amb Endimió, un pastor.

La història explica que una nit, després que Endimión acabés de cuidar el bestiar i es poses a dormir en una cova, Selene que estava passejant en el seu carruatge, va veure al pastor dormint i es va enamorar d'ell. 
Selene va baixar del cel i va despertar al pastor amb un petó als llavis i entre els dos va néixer una gran passió.
Selene i Endimió
Després d'aquella nit, Selene va pujar al Olimp i li va suplicar a Zeus que li concedís un desig al seu estimat I Zeus va acceptar. Endimió va demanar el don de l'eterna joventut i poder dormir en un somni etern del que només es despertés per rebre a la seva estimada. Des d'aleshores, Selene visita al seu estimat dormit en la cova. 

També es diu que d'aquest amor van néixer cinquanta filles. 


Ioana Sofrea 
4t ESO

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ioana aquesta història la trobo molt interesant i bonica, és una història d'amor molt intensa, pensu jo, i m'agrada molt aquesta entrada teva que has fet al blog.

Cecília ha dit...

Quina historia d'amor tan maca. No sé com prendrem el final, però lo bonic és que van poder continuar amb el seu amor gràcies al sacrifici del pastor (si ho he entès be). Sempre m'agrada saber curiositats i històries com aquestes, i la teva entrada ho explica molt be Ioanna !