L'AQÜEDUCTE DE LES FERRERES
Aqüeducte de les Ferreres |
La construcció d'aquest aqüeducte va servir per celebrar l'acabament de les guerres a la península i també la incorporació d'aquestes terres a l'Imperi. August va establir la capital a Tarragona i va voler que la ciutat tingués sempre aigua corrent.
Aqüeducte de les Farreres |
L'aqüeducte comença a prop d'on ara hi ha el Monestir de les Santes Creus. L'aigua circula per un canal, per creuar un barranc: el de les Ferreres (d'aquí el nom de l'aqüeducte), i es completa amb un pont on l'aigua corre pel damunt.
L'aqüeducte domina el riu (el qual representa l'element més rebel de la geografia), i manifesta el triomf de la ciutat (la qual representa ser la consumidora d'aigua) sobre la natura.
Per entendre la grandesa d'aquesta obra hem de tenir present que, des de l'inici de l'Edat Mitja fins el segle XIX a Tarragona no hi va haver aigua corrent, i per tant s'hi havia de portar l'aigua amb burrets aiguaders.
Aqüeducte de Segòvia |
Cal esmentar també l'Aqüeducte de Segòvia, que juntament amb l'aqüeducte de les Ferreres, forma part dels aqüeductes més importants de la Península Ibèrica.
Eva Soler
1r batx
Comentaris