28 d’abril del 2014

EL DESTÍ DE JÚPITER

El destí de Júpiter és una pel·lícula de ciència i ficció dels directors Lana i Andy Wachowski, dos germans. 

Júpiter Jones (Kunis) va néixer sota un cel nocturn, amb senyals que predeien que estava destinada per a grans coses. Ara que és adulta, Júpiter somia amb els estels, però es desperta en la freda realitat d’un treball dedicat a la neteja i una carrera de mala sort sense fi. Només quan Caine (Tatum), un caçador exmilitar genèticament modificat, arriba a la Terra per buscar-la, Júpiter comença a albirar el destí que ha estat esperant per ella tot aquest temps. La seva genètica la marca com la propera a la línia d’una extraordinària legat que podria alterar l’equilibri del Cosmos. 





Júpiter a la mitologia romana

Júpiter (Iuppiter) ; mitologia romana 

Zeus; mitologia grega

Tinia ; mitologia etrusca 

A la mitologia grega, Zeus és el “pare dels déus i dels homes”. És el fill de Cronos (Saturn en la mitologia romana) i Rea. Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l'Olimp. Va casar-se amb Hera però va tenir diferents embolics i fills amb d'altres dones ja fossin divines o mortals. És el més jove dels seus descendents.

Els seus germans són: Hèstia, Hades, Hera, Posidó i Demèter. 

Els seus fills són: Ares, Atena, Apol·lo, Artemisa, Afrodita, Dionís, Hebe, Hermes, Hèracles, Helena de Troia, Hefest, Perseu, Minos, les muses (Euterpe, Terpsícore, Polímnia, Melpòmene, Talia, Cal·líope, Urània, Clio i Èrato.) i les Càrites. 

Els seus atributs són: el llamp, l'àliga, el toro i el roure. Se'l sol representar o bé dempeus amb el llamp a la mà dreta, o bé assegut en posat majestàtic. 

NAIXEMENT DE ZEUS

Cronos va ser pare de diversos fills amb Rea: Hèstia, Demèter, Hera, Hades i Posidó, però se'ls va empassar així que van néixer, ja que Gea i Urà li havien revelat que seria destronat pel seu propi fill, tal com ell havia destronat al seu pare. Però quan Zeus estava a punt de néixer, Rea va demanar consell a Gea per fer un pla el qual el salvés, i així Cronos tingués el just càstig als actes contra Urà i contra els seus propis fills. Rea es va amagar a l'illa de Creta, on va donar a llum a Zeus. Després va enganyar a Cronos, donant-li una pedra envoltada en bolquers que aquest es va empassar sense desconfiar-ne. 

ZEUS I DÀNAE 

El rei d’Argos ( Acrisi), va tenir una bella filla anomenada Dànae. 
Un oracle li va dir que si Dànae tenia un fill, ell, el seu nét, mataria a Acrisi. Així que per tal d’impedir que es casés amb cap home, Acrisi la va tancar en una torre de pedra on no hi deixava entrar-hi ningú. Però Zeus es va enamorar d’ella quan la va veure des de l’Olimp, i aprofitant que un dia la noia estava mirant el paisatge, Zeus es va convertir en pluja daurada per arribar dins a Dànae sense que ningú el veiés. Fruit d’aquesta unió va néixer Perseu. En adonar-se que Dànae estava embarassada, Acrisi va manar que fessin un taüt per llançar-la al mar juntament amb el seu fill. Zeus va conduir la barca fins a una illa on Perseu fou educat per Dànae i un pescador.




Lioba Sallés
4t ESO

ELS CONCURSANTS D'OT 2023 SI FOSSIN DÉUS DE L'OLIMP

El passat 19 de febrer va ser la final de la dotzena edició d'Operación Triunfo. Des de finals de novembre, per les xarxes socials, nomé...

Popular Posts