EL DESTÍ DE JÚPITER

El destí de Júpiter és una pel·lícula de ciència i ficció dels directors Lana i Andy Wachowski, dos germans. 

Júpiter Jones (Kunis) va néixer sota un cel nocturn, amb senyals que predeien que estava destinada per a grans coses. Ara que és adulta, Júpiter somia amb els estels, però es desperta en la freda realitat d’un treball dedicat a la neteja i una carrera de mala sort sense fi. Només quan Caine (Tatum), un caçador exmilitar genèticament modificat, arriba a la Terra per buscar-la, Júpiter comença a albirar el destí que ha estat esperant per ella tot aquest temps. La seva genètica la marca com la propera a la línia d’una extraordinària legat que podria alterar l’equilibri del Cosmos. 





Júpiter a la mitologia romana

Júpiter (Iuppiter) ; mitologia romana 

Zeus; mitologia grega

Tinia ; mitologia etrusca 

A la mitologia grega, Zeus és el “pare dels déus i dels homes”. És el fill de Cronos (Saturn en la mitologia romana) i Rea. Va lluitar contra el seu pare amb el suport de la resta de déus i en derrotar-lo va ocupar el seu tron a l'Olimp. Va casar-se amb Hera però va tenir diferents embolics i fills amb d'altres dones ja fossin divines o mortals. És el més jove dels seus descendents.

Els seus germans són: Hèstia, Hades, Hera, Posidó i Demèter. 

Els seus fills són: Ares, Atena, Apol·lo, Artemisa, Afrodita, Dionís, Hebe, Hermes, Hèracles, Helena de Troia, Hefest, Perseu, Minos, les muses (Euterpe, Terpsícore, Polímnia, Melpòmene, Talia, Cal·líope, Urània, Clio i Èrato.) i les Càrites. 

Els seus atributs són: el llamp, l'àliga, el toro i el roure. Se'l sol representar o bé dempeus amb el llamp a la mà dreta, o bé assegut en posat majestàtic. 

NAIXEMENT DE ZEUS

Cronos va ser pare de diversos fills amb Rea: Hèstia, Demèter, Hera, Hades i Posidó, però se'ls va empassar així que van néixer, ja que Gea i Urà li havien revelat que seria destronat pel seu propi fill, tal com ell havia destronat al seu pare. Però quan Zeus estava a punt de néixer, Rea va demanar consell a Gea per fer un pla el qual el salvés, i així Cronos tingués el just càstig als actes contra Urà i contra els seus propis fills. Rea es va amagar a l'illa de Creta, on va donar a llum a Zeus. Després va enganyar a Cronos, donant-li una pedra envoltada en bolquers que aquest es va empassar sense desconfiar-ne. 

ZEUS I DÀNAE 

El rei d’Argos ( Acrisi), va tenir una bella filla anomenada Dànae. 
Un oracle li va dir que si Dànae tenia un fill, ell, el seu nét, mataria a Acrisi. Així que per tal d’impedir que es casés amb cap home, Acrisi la va tancar en una torre de pedra on no hi deixava entrar-hi ningú. Però Zeus es va enamorar d’ella quan la va veure des de l’Olimp, i aprofitant que un dia la noia estava mirant el paisatge, Zeus es va convertir en pluja daurada per arribar dins a Dànae sense que ningú el veiés. Fruit d’aquesta unió va néixer Perseu. En adonar-se que Dànae estava embarassada, Acrisi va manar que fessin un taüt per llançar-la al mar juntament amb el seu fill. Zeus va conduir la barca fins a una illa on Perseu fou educat per Dànae i un pescador.




Lioba Sallés
4t ESO

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES