2 d’abril del 2014

VENUS DE MILO

La Venus del Milo va ser descoberta per un pagès de la petita illa de Milo (Grècia)  a l'any 1820. Va ser creada en honor a la deessa "Afrodita" i hi ha una gran quantitat d'interpretacions en referència de la absència dels seus braços. 

Estàtua de Venus 
La Venus de Milo és una de les grans escultures de la història de l'art grec i el seu autor és anònim, encara que se li atribueixi la creació a Praxíteles.
No hi ha una data concreta de quan es va crear però es calcula que es va fer a finals del segle II AC en honor a "Afrodita", la deessa de l'amor i la bellesa.
Originàriament, la estàtua era considerada del període clàssic de la escultura grega, però avui en dia la seva data se li atribueix molt més tard, al 100 a.C, i es creu que es una sofisticada combinació d'estils anteriors: 

Cap de la Venus de Milo.
El cap de la deessa és pròpia del segle V a.C, la seva nuesa es creu que és del segle IV a.C. i la seva postura en espiral (apresa gràcies a la professora de dibuix, Imma Vall)  amb múltiples punts de vista, és una característica típica de l'època hel·lenística.

Exposició de l'estàtua de Venus al museu del Louvre
La Venus de Milo va arribar al Louvre al 1821 poc despès de que es tornés a Itàlia la Venus de Medici 1815; la seva enorme fama va sorgir de la determinació francesa de convèncer al món de que havien aconseguit un tresor molt més valuós del què havien demanat. La van trobar sense braços i s'han fet moltes hipòtesis arran que la deessa podria estar subjectant qualsevol cosa.





Alba Sabadell

1r Bat

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts