25 d’abril del 2014

ATENA I ARES

Atena és la filla de Zeus i de Metis. És la deessa de la guerra, va armada amb un casc, una llança i una ègida. A més a més és la deessa de la saviesa i de la raó. Li estava consagrada l'òliba que per la seva mirada fixa representa la saviesa.

Quan Metis estava embarassada, Zeus se la va empassar perquè un oracle havia predit que, si Metis infantava una nena, després naixeria un fill que li prendria el domini del cel.

Després d'empassar-se a Metis, Zeus va començar a tenir mal de cap i li va demanar a Hefest que li obris el cap amb una destral. En fer-ho, en va sortir una noia armada que va deixar anar un fort crit de guerra: era Atena.

Va ajudar molts herois, entre els quals destaquen Ulisses, Aquil·les i Perseu. El temple del Partenó, un lloc de culte i de grans celebracions, com ara les festes de les grans Panatees, que recordaven el naixement de la deessa, li va ser consagrat consagrat. 


Ares, el fill legítim de Zeus i d'Hera, és el deu de la guerra. Se'l representa amb una cuirassa, un escut, una llança i una espasa. Té una alçada sobrehumana i profereix terribles crits de guerra. Viu a Tràcia, on també resideixen les amazones, filles seves.

En el cant VIII de l'Odissea, Homer relata la unió amorosa entre Ares i Afrodita, esposa d'Hefest. 

Va participar en la guerra de Troia i va combatre gairebé sempre al costat dels troians.



Per més informació sobre els dos déus us podeu mirar aquest slideshare i el següent enllaç:



Aida Oriol
1r Batx

1 comentari:

Unknown ha dit...

ostres!! no ho havia arribat a pensar mai que poguéssin ser germans!

TÀRRACO

Tots coneixem la ciutat de Tarragona, però pocs saben el seu origen i la gran importància que va tenir en l'època clàssica... En aquella...

Popular Posts