6 de març del 2012

L'IMPERI

L'etapa de l'Imperi Romà data des del 27 a.C fins la caiguda de l'Imperi el 476 d.C. Va ser la successora de la República Romana, la qual va controlar el món mediterrani i bona part de l'Europa occidental a partir del segle I. L'últim emperador de l part occidental de l'Imperi va ser deposat l'any 476 a.C. La part oriental va anar perdent territori, però va subsistir fins l'any 1453, quan els turcs otomans van perdre Constantinoble.




Mapa de l'Imperi Romà

La història de l'Imperi Romà va començar amb August. Va ser caracteritzada per una forma de govern autocràtic. El seu naixement ve procedit per l'expansió de la seva capita, Roma. Durant el regnat de Trajà, encara va continuar expandint-se, abastant des de l'Oceà Atlàntic a l'oest fins a les ribes del Mar Caspi, el Mar Roig i el Golf Pèrsic a l'est, i des del desert del Sàhara al sud fins a les terres boscoses a la vora dels rius Rin i Danubi, i la frontera amb Caledònia al nord., és a dir que la seva superífie màxima seria d'uns 6,5 milions de km2.

Polibi va ser un dels primers cronistes a documentar l'expansió de Roma encara com a República. Durant quasi tres segles abans de Cèsar August, Roma havia adquirit nombrosos dominis en forma de províncies directament sota administració senatorial o sota gestió consular, i també mitjançant pactes d'adhesió com a protectorats d'estats aliats.



Pobili
La seva principal competidora va ser la ciutat púnica de Cartago, que es va expandir molt i rivalitzava amb la de Roma, i per això va ser la primera gran víctima de la República.






Maria Rodríguez
1r Batx

10 comentaris:

Bernat Enrich ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Cristina Sandoval ha dit...

En el treball d'obtativa hem hagut de repasar aixó després d'haver-ho fet a Socials. Pero aixó ho amplia mes. Bna entrada ;)

Fatima El Attar ha dit...

Pobili?? o.O
Mai havia sentit a parlar sobre ell, però es que gràcies a tu María, he llegit una mica mes o menys qui era, que va fer, quin paper ha fet en l'imperi!!
Està molt resumit, però molt ben explicat!! Molt bona entrada perquè senten molt! :)

Natalia Ramirez ha dit...

Aquesta entrada està molt ben resumida i ben feta s'enten casi tot molt bé ja que a mi aquet tema em costa una mica d'entendre ,pero com es un resum de tot el que hem fet a classe ho he entès millor.Bona entrada!

Yasmina Mesa ha dit...

No sabia que a l'imperi Romà va estar governat per Trajà i que havia arribat a expandir-se tant... Encara que de Pobili no tenia ni idea de qui era al principi, pero més o menys ja tinc una gran idea. Bona entrada!

Omaima Knidil ha dit...

L'imperi si que va ocupar molt de territori, va ser una cosa molt gran en la història.
Molt bona entrada.

Yasmina Ketami ha dit...

Moltbe mari aquesta entrada serbira a futurs estudiants de llatí quan tinguin l'examen de les etapes del imperi roma. Encara que ho he estudiat no havia sentit a parlar de Pobili! Bona entrada:D

Juhy Javier Dominguez ha dit...

Fa poc ara, havian treballat l'imperim però mai havia sentit a parlar sobre Polibi. M'ha agrdat i m'ha semblat molt interessant i que et facilita la lectura de l'entrada amb els vídeos de com era l'antiga Roma abans i les gran civilitzacions. Aquests vídeos m'han ajudat molt a entendre millor la teva explicació encara que ja tenia una base sobre aquest tema.

Francesc Figueras ha dit...

Jo he tingut que fer tambe el trevall cinema de classics i aquesta entrada m`ha ajudat vastent.

Adan Vidal ha dit...

En aquesta entrada esta tot bastant resumit pero ben explicadai amb parts destacades.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts