4 de novembre del 2010

TROBEN UNA JOGUINA D'UNA NENA GREGA A EMPÚRIES

Per primer cop en la història de la ciutat d'Empúries ha deixat a la llum a una joguina d'una nena grega.
Es tracta d'un nen de joguina fet de terracota i s'ha trobat a la tomba d'una nena grega.

Aquest element quotidià mai s'havia trobat a Empúries. Segons ha dit Joaquim Tremoleda formava part de les joguines quotidianes dels nens grecs.

Juntament amb aquesta peça s'ha trobat altres troballes com una nina amb braços i cames articulades, a més s'ha posat al descobert una necròpolis romana imperial, etc.









Peces gregues descobertes en el jaciment
d'Empúries


Podeu saber més de la notícia clicant aquí.


Jonatan Martínez
2n Batx

6 comentaris:

Anahi ha dit...

Es que em sembla increible que estiguin descobrint aquestes coses ara¡¡ I es impresionant que la joguina hagi durat tant de temps...
Moltes vegades em pregunto com es devien divertir els nens del passat sense tecnologia, i gràcies a aquesta entrada ja m'ho puc deixar de preguntar.
Moltísimes gràcies per l'entrada.

abigail ha dit...

Hola :)
que interesant, la veritat que fa gracia aquesta joguina.
però no és veu molt bé el que te la nina en les mans.
Cada cop trobem més coses romanes, sembla molt curiós, perque després de tant de temps que ha passat seguim trobant encara més restes.

Pol ha dit...

Molt fort que encara aquestes joguines estiguin bé, ja que han passat molts anys i han aguantat bé, com es veu a la fotografia. Molt bona entrada.

Mireia Cutura ha dit...

És curiós que es trobin algunes nines encara en "bastant bon estat", i que durant tant de temps hagin estat sepultades sota terra i no s'hagin destruït. I també és increïble que hagin descobert una necròpolis romana!

Ester ha dit...

Sembla increible que es trobin joguines sota terra i que es conservin bé!

Gràcies per la informació, espero que en trobin moltes més, estic impacient :)!

Andrea Padilla ha dit...

És molt interessant saber que feien els nens petits, o amb que jugaven, perquè segurament poca gent se'ls imagina, o almenys jo.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts