TRAVESSA MARÍTIMA DELS GRECS I ROMANS

Fa uns 2000 anys les naus dels pobles etrusc, fenici i romà, passaven pel mar mediterrània per poder dur a terme la ruta comercial entre Marsella i Cartagena. Aquesta antiga ruta ens l'expliquen en una nova ruta turística que fa un vaixell entre l'Escala i Portvendres, en el qual ens expliquen la gran importància d'aquests dos ports a l'època romana i grega, que eren punts estratègics comercials.

En aquest tipus de comerç es transportava tot tipus de coses, des de vi, ceràmica o fins i tot plom. Fins i tot s'han trobat naus enfonsades en les que hi havia carregament del que es transportava entre els dos ports, antigament anomenats:
Emporion i Portus Veneris.

Cartell de la ruta turística

Aquesta iniciativa pública i privada permet fer cada dissabte durant l'estiu. iniciada el juny d'aquest any. El viatge es fa amb un catamarà de 250 places que uneix les dues poblacions en dos sentits. El viatge val 35€, que inclouen l'anada i la tornada que es fa amb autobús. Durant el trajecte hi ha una persona que va explicant els diversos llocs que la gent pot veure, o alguna característica més detallada.

Aquí us deixo un vídeo que ens ensenya el viatge que fa un dia d'estiu i aquest vaixell que fa la ruta.




La idea va ser de l'historiador Robert Saquer de Portvendres, que va comunicar-ho als ajuntaments i al propietari dels creuers Mare Nostrum. Durant el trajecte també s'expliquen diversos fets, com ara: la història dels pobles, del paisatge que es veu de la Costa Brava (que poden ser: el Cap de Creus, el Monestir de Sant Pere de Rodes, i molts més). A més els turistes poden visitar les dues ciutats.



L'alcalde de l'Escala va resumir aquesta ruta com: innovadora i única!

En el Saló Internacional de Turisme és on es va fer la presentació oficial de la nova ruta turística que es du a terme.

Si voleu veure d'on he extret la notícia, cliqueu aquí!


Mireia Cutura

1r batx

Comentaris

Jony ha dit…
No tenia ni idea de que existia aquesta proposta, la veritat es que sembla interessant per coneixer aquesta ruta comercial de les antigues civilitzacions.

D'altra banda sempre va bé que els turistes aprenguin la història dels pobles etruscs, fenicis i romans que han navegat per la mateixa ruta per tal d'aconseguir vincles comercials.

Bona feina!
Mireia Cutura ha dit…
Doncs què dir d'una entrada feta per un mateix?
Que em sembla molt interessant, i que ho trobo molt bona idea!
Laura ha dit…
Mireia molt bona feina!!
Aquesta ruta marítima em sembla molt interessant, crec que les vacances de l'estiu que ve el faré i així podre gaudir de una bona estona al mar mente em vaig informant sobre la importancia d'aquests dos ports i la seva relació amb els romans.
abigail ha dit…
Em sembla molt interesant aquesta ruta, crec que està molt bé :)

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES