1 de novembre del 2010

TEMPLE ROMÀ DE TARRAGONA

Tipus de Jaciment: temple

Ubicació: Tarragona

Mida: 25 metres d'altura

Descripció: encara en excavació.

L'any 15 els tarragonins van decidir aixecar un temple de grans proporcions, el primer dedicat a l'emperador August, com va informar l'historiador Tàcit. Han passat 1.995 anys i la construcció romana, de la qual només queden uns vestigis, ha tornat a ser notícia d'abast.

L'equip d'arqueòlegs dirigit per Josep Maria Macías (ICAC), Imma Teixell (Ajuntament) i Andreu Muñoz (Arquebisbat) han arribat a la conclusió que les restes trobades a escassos centímetres del sòl de la Catedral corresponen a un temple romà de grans proporcions.

«No podem verificar de manera absoluta que es tracti del temple dedicat a August, però una sèrie d'evidències fan que considerem el fet des d'una alta probabilitat», van manifestar els arqueòlegs durant la presentació de les conclusions de l'excavació.
El temple tenia una façana de vuit columnes. Aquest model es construïa únicament a Roma i a les capitals de les províncies de l'Imperi. Ara se sap que l'edificat en la part més elevada del monticle de *Tarraco aconseguia un amplada de 27 metres, mesurava 35 de llarg i la seva altura era de 25 metres.

L'anàlisi del paviment romà ha permès saber que tenia un grossor de 2,40 metres. Aplicat en l'actualitat, facilitaria la construcció d'un edifici de 37 metres d'alt.










Podeu llegir la notícia clicant aquí.

Com és que Tarraco podia tenir un temple d'aquestes característiques i d'aquestes dimensions?

Jonatan Martínez

2n de Batx

6 comentaris:

Unknown ha dit...

És clar: Tarraco era una gran ciutat molt imoprtant en el temps dels romans, probablement es devia construir allà perquè era un lloc on August sovintejava força les seves visites.

fran ha dit...

molt interessant l'entrada, Tarraco era una ciutat molt important.

abigail ha dit...

soposo perque Tarraco era una grann ciutat i perque tal i com diuen els arqueolegs podia ser aquest el temple dedicat al emperador Agust, tot i que no és pot afirmar amb certesa.

Aina ha dit...

Jo també crec que és va construir allà perquè era una ciutat molt important en el seu temps, i soposo que voldrien fer honor a August. Bona feina Jony!

Judith ha dit...

Jo crec que el deurien construir alla perquè Tarraco era una ciutat molt important i a més a més volien honorar al emperador August

naual.T ha dit...

Com ja tothom a repetit segurament es va contruir allà per la importància de la ciutat de Tarraco i també influeix el fet de què August hi va estar present o va realitzar visites en molts dels casos.

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts