4 de novembre del 2010

LA MARATÓ

El dia 31 d'octubre es va celebrar a Atenes una marató el mateix dia en que feia 2.500 anys d'aquesta fita feta per Filípides l'any 490 a.C, quan va córrer 42.195 km per anunciar a Atenes la victòria contra els perses a la batalla de Marató. Filípides en arribar va morir.

Ara aquest exercici es fa per rememorar aquest moviment patriòtic. El guanyador d'aquest any (que per sort no va morir) va ser el kenià Raymon Bett, que va completar la cursa en dues hores i poc.










Nil Datsira
2n Batx

5 comentaris:

Anahi ha dit...

Jaja
M'en alegro que el guanyador d'aquest any no s'hagi mort, per què la veritat es que seria una desgràcia si acabès igual que filipides.
Per ser sincers del tot, diré em sento una mica malament per les coses que estàn passant al món i jo que ni m'en entero...
Moltes gràcies per la entrada¡¡

abigail ha dit...

Nil :)
quina diferencia l'un mort, i ara l'altre persona que arriva a la meta comtempla la carrera..
crec que està bé això de reviure moments de l'època romana.

Mireia Cutura ha dit...

Quina gràcia no sabia que es feia per commemorar aquest fet!
I que fort que aquell home corregués els 42 quilòmetres per arribar i avisar que havien guanyat la batalla de Marató.
Trobo que està molt bé que es commemorin fets com aquests =)

Mireia Cutura ha dit...

Ai 42.195km ! que encara en són més !

Unknown ha dit...

Trobo super curiosa aquesta entrada, la veritat molts cops em preguntava d'on neixia les maratons esportives i ara entnc perquè les maratons són de 40km o més i no menys de 40 ja que despres ja es coneixen com a mitja cursa o mitja marató! Bona entrada!

ASTRONOMIA A LA ROMANA

Les influències de la mitologia clàssica es poden trobar en molts àmbits de la nostra societat, fins i tot en la ciència. En una de les bran...

Popular Posts