INAGUREN UN LOCAL DE SAGUNTINA DOMUS BAEBIA

El passat més d'octubre van inagurar a Sagunt (València) una aula de cultura clàssica que es va posar en marxa a l'any 2008 a l'antiga Fundació Municipal de Cultura.



Aula de Cultura Clàssica

Aquesta aula Saguntina Domus Baebia té una finalitat educativa, ja que durant tot l'any rep la visitat dels alumnes i el que pretén és ensenyar als alumnes com es vivia en l'epoca clàssica mitjançant activitats, perquè petits i grans s'ho poguin passar d'allò més bé i estiguin encuriosits.

Quan es va posar en marxa aquest projecte, que ha sigut dirigit per l' Associació Ludere et Discere, l'aula només estava oberta la "Setmana del Festival Grecollatí Saguntí" que se celebra cada any a Sagunt, però més tard van pensar que podrien obrir aquest aula durant tot l'any per ensenyar als alumnes una mica més de la vida clàssica. I així ho van fer.

De moment tenen posats en marxa 10 tallers encara que el següent taller ja s'està planificant. Els alumnes que visiten aquesta aula són alumnes de Primària, ESO, Batxillerat, FPA de tots els centres públics, privats, concertats, universitats, i associacions culturals.

Alumnes fent tallers a l'aula Saguntina Domus Baebia

Durant l'any 2010 la Saguntina Domus Baebia ja té l'agenda plena, té prevista la visita de 6000 estudinats.
Com he dit abans hi ha un total de 10 tallers, cada taller es fa una activitat diferent que pot triar cada centre quan va a fer la visita a la "Domus" . Alguns d'aquests tallers són:

  • TALLER DE MOSAICS ROMANS: Consisteix a fer un trajecte històric per l'art decoratiu, on s'explica el procès i les tecniques d'elaboració.
  • TALLER D'EPIGRAFIA I CALIGRAFIA : Consisteix a que els alumnes coneixin les diferents maneres d'escriure que s'han utilitzat al llarg de l'història i l'escriptura romana.
  • TALLER DE MÀGIA I ENDEVINAMENT.
  • TALLER DE LUDOTECA MITOLÒGICA.
  • TALLER DE JOCS ROMANS.
  • TALLER D'INDUMENTARIA ROMANA.
  • TALLER DE CUINA.
  • TALLER DE HIGIENE I COSMÈTICA.
  • TALLER DEL TEMPS EN L'ANTIGUITAT.
  • TALLER DE LA CIÈNCIA EN EL MÓN GRECOLLATÍ.
  • TALLER DE LES ETAPES DE LA VIDA.
  • TALLER SOBRE LA VIDA MILITAR.

Aquests tallers estan a uns preus molt assequibles per els diferents centres educatius, que estan a l'abast de totes les persones tan sols 3 euros per taller i alumne i el preu per itinerari i alumne tan sols 2 euros.

A continuació us deixo un vídeo on podeu veure els alumnes d'un centre participant en un dels tallers que ofereix l'aula de cultura clàssica:


Alumnes de l'IES 9 d'Octubre de Carlet, València.

Judith Vázquez
1r Batx

Comentaris

Meri ha dit…
Em sembla una activitat molt interessant, petits i grans hi poden participar alhora i apendre costums, maneres de fer, de viure dels antics; una manera divertida i entretinguda d'apendre coses noves.
Mireia Cutura ha dit…
Com he dit en algun comentari d'altres entrades, crec que aquestes iniciatives que creen les poblacions per a conèixer més les característiques del món romà estan molt ben pensades!
Bona feina Judith =)
caludio eliano ha dit…
Per si vols completar la informació, els alumnes que apareixen al video,són estudiants de l'IES 9 D'OCTUBRE de CARLET-VALÈNCIA i varen realitzar el taller de mosaic.
Grácies per difondre la notícia de la inauguració de DOMUS BAEBIA a Sagunt.
Montse ha dit…
Gràcies,Mertxu, per la informació que afegirem a l'entrada. Un taller molt interessant aquest de mosaics, de ben segur. Bona feina!!
Salutacions des de Catalunya!
abigail ha dit…
Molt bona entrada Judith!
sembla molt interessant aquest tallers que és fan, la veritat que em crida molt l'atenció el de cuina, perquè em recorda al dinar que vam fe l'any passat, on tots nosaltres portaven algun menjar..
Crec que està molt bé això perquè aixi sabem que hi ha més gent interessada en el món clàssic i que pot apendre coses d'elles.
Andrea Padilla ha dit…
Estaria molt bé que obrissin un centre d'aquestes característiques a prop nostre, per tal d'aprofundir molt més en el món clàssic amb l'ajuda d'experts.

Moltesgràcies Judith :)
Unknown ha dit…
Trobo interessantíssims els tallers que fan, crec que té una fidelitat educativa brutal pels interessats. Bona feina!

Entrades populars d'aquest blog

LA SOCIETAT ROMANA

LES CIUTATS ROMANES

LES CASES ROMANES