26 de novembre del 2010

HADES

Hades, en la mitologia grega, és el déu dels morts. Era el fill del tità Cronos i la titànide Rea, també era germà de Zeus i de Posidó.

Bust d'Hades

Quan els tres germans van aconseguir derrocar el seu pare, Cronos, es van dividir les parts de la terra. A Zeus li va tocar el cel, a Posidó el mar i a Hades se li va concedir el món subterrani. Allà amb la seva reina Persèfone, que va raptar del món superior, va reganr en el món dels morts. Era un déu despiatat i feroç, però no era un déu maligne. Al món subterrani el solien anomenar Hades que estava dividit en dues regions:
  • Èreb: on els morts entren quan moren.
  • Tàrtar: era la regió més profunda, on s'havia tancat als titans.
L'Hades era un lloc fosc i funest, que estava habitat per formes i ombres exsranyes. Estava custodiat per Cèrber, el gos de tres caps i cua de drac. Sinistres rius separaven el món superior del món subterrani, i l'ancià Caront conduïa les ànimes a travès dels rius.


Quadre d'Hades on es pot veure Cèrber

En alguna part del món inferior estava situat el palau d'Hades. Es representava com un lloc fosc, amb moltes portes i tenebrós, ple d'espectres, situat en camps ombrívols i paisatges aterradors. En posterios llegendes es deia que a l'Hades els bons eren recompansats i els dolents eren castigats.

Aquí us deixo un vídeo que dóna més informació sobre Hades. Només és la primera part de tot el documental, però amplia la informació que he donat abans.




Aina Gràcia
1r Batx

10 comentaris:

Ivan ha dit...

Molt bé Aina, sempre està bé recordar les bases de la mitologia clàssica!

Sergio ha dit...

Una bona feina Aina!
Les vides dels déus estaven molt ben pensades, i aquesta en particular m'agrada molt.
Ben fet.

abigail ha dit...

Aineta :)
està molt bé. em sembla que aquesta divició dels dos món del viu i del subterrani està sempre en la idea d'algunes persones. a part cre que és interessant això de les dues regions, i la divició que tenioen entre els bons i dolens.

:)

Anahi ha dit...

És molt interessant la teva entrada Aina!!! La veitat es que aquesta entrada la vola fer jo però ho vaig dexar estar perquè no trobava la inforació xD
M'ha agradat molt el video fa molta por- com els inferns d'Hades. suposo.
Molt bona l'entrada!!!

Unknown ha dit...

El video es terrorífic! De petit jugava a un joc i sempre m'agafava aquest Déu. M'ha fet molta gràcia, recordar aquells moments!

Unknown ha dit...

Molt bona entrada. S'explica perfectament la història d'Hades... realment, aquestes històries les van fer molt ben fetes els romans... Hades és aterridor!

fran ha dit...

aquesta entrada esta molt interessant. Les històries dels deus i aquests temes estan molt entretinguts i molt ben fets.

Mireia Cutura ha dit...

Hades! Quin personatge!
Quina il·lusió tenir "el govern" del món dels morts...
Doncs no ho sé, crec que era un dels déus que vivia pitjor, ja que l'Hades era un lloc terrorífic i tenebrós!
Gràcies Aina!

naual.T ha dit...

El video m'ha agradat molt Aina, vaja amb Hades que terrorífic! H entes moltbe la historia. Bona entrada!

Andrea Padilla ha dit...

És molt curiós tot el món religiós i clàssic. Tot té un origen clàssic!

L'AMOR COM UNS JARDINS

"Now you hang from my lips like the Gardens of Babylon". Aquesta és un tros de la lletra d'una cançó de Taylor Swift. En catal...

Popular Posts